Erdoğan zaferini ilan etti

AA ve ANKA'ya göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cumhurbaşkanı seçiminde yüzde 52 oyla önde. İstanbul Kısıklı'daki konutunun önünde bekleyen destekçilerine hitap eden Erdoğan zaferini ilan etti.

SHABER3.COM

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, oy sayımı devam ederken Kısıklı'da halkın karşısına çıktı. "Duyanlara Duymayanlara" şarkısını söyleyen Erdoğan, vatandaşlara "Türkiye Yüzyılı'nın kapısını açtık. İnşallah sizlerin güvenine layık olacağız" diyerek seslendi. Rakibi Millet İttifakı adayı CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na, "Bay, bay, bay Kemal" diyerek seslenen Erdoğan, "Şimdi Ankara'ya yola çıkıyorum. Bu defa bir değişiklik yapıyoruz balkon konuşmasını Külliye'den yapacağız" dedi.
Erdoğan açıklamasında, "Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunu milletimizin teveccühü ile tamamlamış bulunuyoruz. İki bayram arasında bize bir demokrasi bayramı yaşatan milletime şükranlarımı sunuyorum" dedi.

"İkinci tura göre özellikle yüksek oy oranlarıyla sandığa koşan herkese teşekkür ediyorum"  diyen Erdoğan, "Yaptığı tercihle önümüzdeki 5 yıl boyunca ülkeyi yönetme sorumluluğunu bir kez daha bize tevdi eden milletimizin her bir ferdine teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

KILIÇDAROĞLU'NA YÜKLENDİ

Erdoğan 'Bay bay Kemal' sloganlarına ilişkin Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu hedef alarak, "İsterseniz buna üçüncü bir 'bay' ekleyebiliriz. Bay bay bay Kemal" dedi.

Kılıçdaroğlu'nu hedef almaya devam eden Erdoğan, şunları söyledi: "Hesap uzmanıyım diyordu ya. 2018'de CHP'nin vekil sayısı 146'ydı. 2023'te CHP'nin vekil sayısı 169 çıkardı. Fakat malum toplamda yüzde 1 bile oya sahip olmayan malum partilere kiralık vekil verdi, ne kadar? 40 tane. Peki ne oldu? 129'a düştü CHP... Hesap uzmanı ya, çok iyi bilir. Herhalde CHP bunun bay bay bay Kemal'e hesabını soracaktır."
<< Önceki Haber Erdoğan zaferini ilan etti Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER