Erdoğan'dan David Cameron'a cevap

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,Saray'da AKPli milletvekilleriyle yaptığı iftar sonrası konuştu.

Erdoğan'dan David Cameron'a cevap

Erdoğan, "Bu hızla giderse Türkiye 3000 senesinde AB'ye girer" diyen İngiltere Başbakanı David Cameron'a cevap verdi. Erdoğan, "Bizim kimse tahammülümüzü test etmesin. Hükümetimiz inanıyorum ki gerekli cevapları verecektir, vermelidir. Sene 63, sene 2016. 53 yıldır oyaladılar. Bu nereye kadar devam eder, işte bunun kararını hükümetimiz hep birlikte vererek adımı ona göre atmalıyız" dedi.
 
"KİMSE TAHAMMÜLÜMÜZÜ TEST ETMESİN"
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan Avrupa Birliği ile ilişkiler hakkında, "Avrupa Birliği ile olan ilişkilerimizi, altını çizerek söylüyorum, onurlu duruşumuzu ve milli çıkarlarımızı koruyarak gittiği yere kadar götüreceğiz. O yerli ve milli duruşumuz asla zedelenmemeli. Türkiyesıradan bir millet değildir, sıradan bir ülke de değildir. Öyle yok '3 binlere kadar bekler.', şudur budur vs. bizim kimse tahammülümüzü test etmesin. Hükümetimiz inanıyorum ki gerekli cevapları verecektir, vermelidir. Sene 63, sene 2016. 53 yıldır oyaladılar. Bu nereye kadar devam eder, işte bunun kararını hükümetimiz hep birlikte vererek adımı ona göre atmalıyız" " şeklinde konuştu.
 
CAMERON "ANKARA'NIN AB'YE GİRMESİ UZAK BİR İHTİMAL" DEMİŞTİ
 
Başbakan David Cameron "Türkiye'nin AB'ye girmesi uzak bir ihtimal. Bugünkü ilerleme hızıyla bunun gerçekleşme ihtimalinin belirmesi bile on yıllar alacaktır" dedi. Cameron ardından bu konudaki tahminini daha da ileri götürerek, "Bugünkü ilerleme hızıyla AB'ye girmeleri, 3000 yılı civarında olur muhtemelen" iddiasında bulundu.

Haberdar
<< Önceki Haber Erdoğan'dan David Cameron'a cevap Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER