Erdoğan'dan Demirtaş'a sert tepki

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suudi Arabistan ziyareti öncesi yaptığı açıklamada, DTK Kongresi'ne ve HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'a çok sert tepki gösterdi

Erdoğan'dan Demirtaş'a sert tepki

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, hafta sonu yapılan DTK Kongresi'ne ve HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın sözlerine çok sert tepki gösterdi. "Malum eş başkanın yaptığı provakasyondur, ihanettir" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bunların bir Türkiye partisi olmadığı ortaya çıktı. Ele saz almakla veya Nişantaşı'nda tur atmakla Türkiye partisi olunmuyor. Halkımızın değerlerine saygı duymak gerekir" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Atatürk Havalimanı'ndan Suudi Arabistan'a gitti. Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları şöyle:

"Dostumuz, kardeşimiz ve stratejik ortağımız Suudi Arabistan'la ilişkilerimize önem veriyoruz. Son dönemde işbirliğimiz de artmaya başlamıştır. İkili ilişkileri ve bölgede yaşananları ele alacağız. Ekonomik, ticari meseleler, terörle mücadele en önemli başlıkları teşkil ediyor. 

Son hadiseler, planladığımız atacağım adımlar konusunda hız vermemizi sağladı. Suriye, Irak, Yemen, Libya başta olmak üzere bölgemizdeki kritik konular üzere değerlendirmelerde bulunacağız. 

8-10 Aralık tarihlerinde Suriye muhalefetine bir konferans düzenlemek suretiyle evsahipliği yaptı. Bazı önemli kararlar alındı. Suudi Arabistan'la dayanışma içinde çalışmalarımızı yürütüyoruz. Tüm kriz bölgelerine adaletli ve sürdürülebilir kalıcı barışın tesisidir. Türkiye'nin ortaya koyduğu tezler, tavsiyeler bellidir. Bölgenin tarihini, sosyolojisini bilmeden atılacak adımların zulüm ve gözyaşı getireceği açıktır. 400 bin masum insanı acımasızca katleden bir rejime destek verilerek bir yere gidilemez. Bunlara destek verenler de bu rejimin ortağıdır. PYD, YPG gibi terör örgütlerine göz yummak, bölgedeki yangına körükle gitmektir. Bunlar görünürde birbirleriyle çatışıyor ama birbirlerine güç veren örgütlerdir.

5 yıldır yaklaşık ilkeli, tutarlı, insani tutum ortaya koyarak ne kadar isabetli bir tutum sergilediğimiz ortada. Bundan sonra da devam ettireceğiz. 

Suriye'deki son gelişmelerin PKK'nın ülkemize yönelik iştahını da kabarttığını görüyoruz. Güvenlik güçlerimiz son derece başarılı operasyonlar yapıyor. Yurt içi ve yurt dışında etkisiz hale getirilen terörist sayısı 3 bini aştı. Terörü tamamen yok edene kadar, bölgeye refah getirene kadar milli güvenliğimiz için tehdit olmaktan çıkana kadar devam edecektir. 


<< Önceki Haber Erdoğan'dan Demirtaş'a sert tepki Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER