Erdoğan'dan Demirtaş itirafı: Bunları serbest bırakamayız

Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ hakkında yeni bir dosyadan tutuklama verilirken Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bunları bırakamayız." dedi.

SHABER3.COM

Tahliye beklerken yeniden tutuklama verilen Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) eski eş genel başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ hakkında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan itiraf geldi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 6-8 Ekim tarihlerinde yaşananlarla ilgili olarak 2014/46757 sayılı soruşturma dosyasında Demirtaş ve Yüksekdağ tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edildi ve mahkeme iki ismin 1’inci Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklu yargılanmasına karar verildi. 

SARAY YARGIYA MÜDAHALE ETTİ

Böylece Demirtaş'ın özgürlüğüne kavuşmasının önü kapatılırken, siyasi iktidarının yargıya müdahale ettiği eleştirileri de gecikmedi. 

Konu Tayyip Erdoğan'ın da gündemindeydi. Erdoğan konuşmasında adeta yargıya müdahaleyi itiraf ederek, "Bunları bırakamayız." dedi. 

HDP milletvekillerini hedef gösteren Erdoğan, "Bu ülkede katil aranıyorsa bunların adresini aramaya gerek yok. Bunlar, parlamentoya kadar sızmışlar." diye konuştu.

Erdoğan, Demirtaş hakkında yeniden tutuklama kararı çıkarılmasına göndermede bulunarak, "Sokağa insanları çağırıp Diyarbakır'da 53 evladımızı öldürenleri bu millet unutmuyor, unutmayacaktır da. Bu işin sonuna kadar takipçisi olacağız. Bunları bırakamayız. Eğer biz bırakırsak ebedi alemde şehitlerimiz bize bunun hesabını sorar." ifadelerini kullandı. 

<< Önceki Haber Erdoğan'dan Demirtaş itirafı: Bunları serbest bırakamayız Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER