Erdoğan'dan harekâtı sonladırma şartı

Adalet ve Kalkınma Partisi'nin (AKP) Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) grup toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suriye'nin kuzeydoğusunda devam eden askeri harekâtın ne zaman biteceğine dair açıklama yaptı.

SHABER3.COM

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Türkiye Büyük Millet Meclisi grubuna hitaben konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Teröristler belirlediğimiz güvenli bölgeden çıksın, operasyon kendiliğinden sonlanır." ifadelerini kullandı. 

Erdoğan, “Ülkemiz her hal ve şart altında müttefiklik hukukunun gereklerini yerine getirmiştir. Ama müttefiklerimizin başka işler çevirdiği ortaya çıktı.” dedi. “

ERDOĞAN: BU DEVRAN ELBETTE DÖNECEK

Erdoğan, “Ey Batı, ey Arap ligi, ey azıcık da olsa vicdan sahibi olan bütün ülkeler, hepinize sesleniyorum. Bu devran elbet dönecek. Bu dünya etme bulma dünyası, Türkiye, birliği beraberliği sayesinde bu mücadeleyi başarıya ulaştıracak. NATO ülkelerine sesleniyorum. Bu PKK/YPG ne zaman NATO üyesi oldu da benim haberim olmadı. Başta ABD, NATO bunlara yardım ediyor.” diye konuştu. 

"MEŞRU BİR HÜKÜMET KURULDUĞUNDA DEVREDECEĞİZ"

“Türkiye, Suriye'nin toprak birliğine saygılıdır, meşru bir hükümet kurulduğunda kontrolümüzdeki yerleri devredeceğiz.” diye konuşan Cumhurbaşkanı, harekâtın ne zaman biteceği sorularına da şu cevabı verdi: “Tüm teröristler silahlarını bırakıp, tuzaklarını imha edip belirlediğimiz güvenli bölgeden dışarı çıksın, Barış Pınarı Harekatı zaten sona ermiş olur.”
<< Önceki Haber Erdoğan'dan harekâtı sonladırma şartı Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER