Tank-Palet Fabrikası satılmamış!

Sakarya Arifiye'de 1971'den beri Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde faaliyet gösteren Tank-Palet Fabrikası'nın Katar ordusuna peşkeş çekilmişti. Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan eleştirilere karşı şunları söyledi: "Yapılan işlemin adı satış değildir. İşin adı işletme devridir. İşletmenin Katarlı yatırımcılara satışı gibi bir durum söz konusu değildir."

SHABER3.COM

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Helikopter Motoru TEİ-TS1400'ün Teslimi ve Tasarım Merkezi Açılış Töreni'nde konuştu.

Sakarya Arifiye'de Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde faaliyet gösteren Tank-Palet Fabrikası'ının BMC'nin sahibi Ethem Sancak ile ortağı Katar ordusuna devredilmesine değinen Erdoğan, "Arazisi, binası, makinaları dahil her şeyiyle bedeli 250 milyon doları ancak bulan bir tesistir. Bu tesise 20 milyar dolar diyen ömründe hem hiç tesis görmemiştir hem de 20 milyar doların ne anlama geldiğini bilmiyor." dedi.

"İŞLETME HAKKI DEVRİ" DİYEREK SAVUNDU

Erdoğan, "Yapılan işlemin adı satış değil, özelleştirme değil işletme hakkı devridir. Bir Türk şirketi olan BMC'ye işletme devri olan fabrikanın Katarlı yatırımcılara satışı kesinlikle söz konusu değildir. BMC bazı projelerinde Katarlı yatırımcılarla da ortaklık ilişkisi kurmaktadır. ABD'lilerle, Almanlarla, İngilizlerle ortaklık yaptığımızda ne oluyorsa ne bir eksiği ne bir fazlasıyla Katarlı yatırımcılarla da aynısı olmaktadır." dedi.

<< Önceki Haber Tank-Palet Fabrikası satılmamış! Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER