'Erdoğan'ın radar kayıtları NATO'dan istensin, gerçekler ortaya çıksın'

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı almaya giden askerlerden sanık Astsubay İlyas Yaşar, 3 kritik talepte bulundu.

SHABER3.COM

Muğla 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davada günün son ifadesi alınan sanığı Astsubay İlyas Yaşar oldu.

Mahkeme heyetinden davanın seyrini değiştirecek taleplerde bulunduğunu kaydeden sanık Yaşar, “15 Temmuz günü mesai bitiminden sonra Selman Çankaya tarafından telefonla arandım. Bana acil olarak birliğe gelmem gerektiğini söyledi. Birliğe geldiğimde depodan 40 kişilik malzeme hazırlamamız istendi. Hazırlıklara başladık. Taner Berber, telefonlarımızı kapatmamızı, terör örgütü liderine yönelik operasyon yapılacağını söyledi. Bu esnada özel kuvvetlerden ekip geldi. Gökhan Sönmezateş, TSK'nın yönetime el koyduğunu, sıkıyönetim uygulandığını, operasyonun devam edeceğini, gruba Şükrü Seymen'in liderlik edeceğini söyledi. Bir süre bekledik. Daha sonra piste geçtik. Helikopter içinde de bir süre bekledik.
Daha sonra havalandık. Marmaris'e indiğimizde özel kuvvetler önde, MAK 1. Tim arkada, MAK 3. Tim en sonda olmak üzere ilerledik. Bir kişi geldi, tim o kişiyi takip ederek otele yöneldi. Otele girişte tabanca sesi duydum, ardından çatışma sesi geldi. Ben çevre güvenliğini almakla görevliydim. Kimin kelepçe taktığını görmedim. O esnada bir kişinin ben polisim dediğini, timden birinin Cumhurbaşkanı nerede diye sorduğunu duyunca operasyonun farklı olduğunu anladım” dedi.

"KILIÇDAROĞLU DİNLENSİN, NATO'DAN ERDOĞAN'IN RADAR KAYITLARI İSTENSİN"

İddianamede bazı çelişkilerin bulunduğunu kaydeden Yaşar, “Cumhurbaşkanının o gece uçağı saat 23.40'da Dalaman Havalimanı’na iniş yapmış. Cumhurbaşkanının içinde bulunduğu helikopter, Marmaris'ten saat 00.11'de havalanmış, saat 01.19 sıralarında Dalaman'a inmiş. Yaklaşık 45 dakikalık mesafede bulunan Dalaman'a neden bu kadar geç gidildi. Bu kayıp zamanda ne yapıldı? Helikopterin güzergahı nedir? Bunlar muğlaktır. Geçtiğimiz günlerde Kemal Kılıçdaroğlu bu konuda bir açıklama yaptı ve elinde belgeler olduğunu söyledi. O nedenle Kemal Kılıçdaroğlu'nun dinlenmesini talep ediyorum. Ayrıca 15 Temmuz gecesindeki radar kayıtlarının NATO'dan istenilmesini talep ediyorum” dedi.

‘CUMHURBAŞKANI’NIN YERİ DAHA ÖNCE DE BU ŞEKİLDE SAKLANMIŞ MIDIR?’

Savunmasında eski Cumhurbaşkanı Başyaveri Ali Yazıcı'nın 3 sorusunu cevaplamasını isteyen İlyas Yaşar, “O dönemde başyaver olan Ali Yazıcı'nın Cumhurbaşkanından o güne kadar bir başka nedenle 1 hafta uzak kalmış mıdır? Arabasının önünde oturan, gölge gibi kendisini takip eden bir kişiden Cumhurbaşkanının yeri daha önce de bu şekilde saklanmış mıdır? Ali Yazıcı o hafta olağan dışı başka gelişmeler yaşamış mıdır? Bunların cevaplanmasını talep ediyorum” dedi.

Astsubayın çok önemli soru ve taleplerine rağmen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın avukatları sanığa her hangi bir soru sormadı. 
<< Önceki Haber 'Erdoğan'ın radar kayıtları NATO'dan istensin, gerçekler... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER