5 isim Saray'da

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Davutoğlu'nun görevi bırakacağını açıklamasıyla birlikte bu sabah AKP'li vekillerle kahvaltıda buluştu. AKP'nin yeni genel başkanı ve Başbakan olacak ismin bu toplantıda netleşeceği iddia ediliyor. Saray’da şu sıralar Erdoğan ile görüşen AKP’li vekillerin; Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Enerji Bakanı Berat Albayrak, Nurettin Canikli ve Abdülhamit Gül olduğu iddia ediliyor.

Erdoğan, Davutoğlu'na mı mesaj gönderdi?

Türkiye Erdoğan-Davutoğlu görüşmesinin ardından AKP'deki ayrılık iddialarıyla çalkalanıyor. Davutoğlu'nun AKP Genel Başkanlığı'nı bırakıp, partinin olağanüstü kurultay kararı almasıyla birlikte gözler, yeni başkan ve Başbakan adayına çevrildi. Davutoğlu AKP MYK'sında toplantıya devam ederken, en dikkat çeken gelişme ise Saray'da yaşanıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe'deki sarayda AKP'li bazı vekillerle kahvaltıda buluştu. Bu görüşmenin Davutoğlu'nun vedasına denk gelmesi ise dikkat çekti. Öte yandan toplantının resmi programda yer almadığı görüldü. Muhtemel bir Başbakan ve AKP Genel Başkanı adayının bu toplantıda netleşeceği iddialar arasında.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ak Saray’da TBMM’deki çevre, insan hakları, dilekçe komisyonları başkanları ile, 5 AKP’li milletvekilini kabul etti. Saray kaynakları, görüşme talebinin vekillerden geldiğini, görüşmenin Erdoğan’ın zaman zaman talep eden vekillerle yaptığı görüşmeler çerçevesinde ele alınması gerektiğini belirttiler.

Saray’da şu sıralar Erdoğan ile görüşen AKP’li vekillerin; Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Enerji Bakanı Berat Albayrak, Nurettin Canikli ve Abdülhamit Gül olduğu öğrenildi.


Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bugünkü programı şöyle:

14:00Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya’yı Kabul (Cumhurbaşkanlığı Külliyesi)

15:00Katar’ın Savunmadan Sorumlu Devlet Bakanı Halid Bin Al Attıyah’ı Kabul (Cumhurbaşkanlığı Külliyesi)

16:00MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ı Kabul (Cumhurbaşkanlığı Külliyesi)

20:00Uluslararası Yüksek İdari Yargı Mercileri Birliği Kongresinin Gala Yemeği (Dolmabahçe Sarayı)


Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER