Ereğli'de iş yerlerini su bastı, tıkanan rögarları vatandaşlar açtı


Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde aniden bastıran yağmur ilçeyi felç etti. Yollarda biriken suda araçlar ilerlemekte zorluk çekerken, iş yerlerini su basan esnaf, komşularının da yardımı ile kovalarla suyu boşaltmaya çalıştı.

Öğleden sonra bastıran şiddetli sağanak yağış kısa sürede etkili oldu. İlçe merkezinde yollar göle dönerken araçlar su dolu yolda ilerlemekte güçlük çekti. Yağmura hazırlıksız yakalanan vatandaşlar çareyi otobüs duraklarına ve iş yerlerinin tentelerinin altına saklanmakta buldu.

Rögarların tıkanması sonucu iş yerlerini su bastı. Vatandaşlar kendi imkanları ile tıkanan rögarları temizlemeye çalıştı. Taşan rögarlardan akan sular, birçok işyerine girdi. Lokantalar, kuyumcular ile fotoğrafçıların dükkanları su içerisinde kaldı. Suların dışarı taşması ile yaklaşık yarım metre yükseldiğini belirten bir esnaf kendi dükkanında zarar olmadığını ancak diğer esnafların dükkanlarını su bastığını söyledi.

Fotoğrafçı dükkanı olan Ahmet Bakırtaş iş yerinin bodrum katına dolan suyu esnaf arkadaşları ile kovalarla boşaltmaya çalıştı. Her şeyin bir iki dakika içinde olduğunu ve dükkanın sular altında kaldığını kaydeden Bakırtaş, zararının ne kadar olduğunu henüz bilmediğini söyledi.

Ereğli Belediyesi'ne bağlı ekiplerin su boşaltma ve temizlik çalışmasına başladığı öğrenildi.

İş yerlerinin su ile dolması ve iş yeri sahipleri ile çalışanlarının çabası vatandaşların cep telefonuna yansıdı. CİHAN
<< Önceki Haber Ereğli'de iş yerlerini su bastı, tıkanan rögarları... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER