ERİHDER, cuma namazı çıkışı lokma dağıttı

ERİHDER, cuma namazı çıkışı lokma dağıttı

Erzurum İbrahim Hakkı Hazretleri Derneği (ERİHDER), büyük mütefekkir İbrahim Hakkı Hazretleri'nin doğumunun 312. yıldönümü münasebetiyle Ulu Camii'nde cuma namazı çıkışında 3 bin kişiye tulumba tatlısı ve su ikram etti.

Erzurum'un yetiştirdiği büyük mütefekkirlerden İbrahim Hakkı Hazretleri çeşitli etkinliklerle yad ediliyor. ERİHDER, İbrahim Hakkı Hazretlerinin 312. doğum yıldönümü dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenledi. Hafta başında büyük İslam mütefekkirinin hocası Fakirullah Hazretlerinin kabrinin 'ışık hadisesi' olayını çizgi roman halinde yayımlayan dernek, cuma günü de namaz çıkışında lokma dağıttı.

Yakutiye ilçesindeki Ulu Camii'nde, cuma namazı öncesinde Doç. Dr. İsmail Altun, İbrahim Hakkı Hz'lerinin hayatını anlattı. Ardından da okunan hatimlerin duası yapıldı. Namaz çıkışında da 3 bin kişiye dernek tarafından geleneksel hale getirilen lokma dağıtımı gerçekleştirildi.

ERİHDER Başkanı Nuri Toparlak, Erzurum'un tarih boyunca güçlü manevi değerler yetiştirdiğini söyledi. Bunlardan birisinin Erzurumlu İbrahim Hakkı Hazretleri olduğunu belirten Toparlak, "Erzurum önemi mütefekkirler, alimler yetiştirmiş bir şehir. Şehrimizin yetiştirdiği önemli mütefekkir, bilim adamı İbrahim Hakkı Hz.'lerinin doğumunun 312 yıl dönümünü kutluyoruz. Bu amaçla cuma namazsı çıkışında 3 bin vatanadaşa tulumba tatlısı ise su ikram ettik." dedi.

ERİHDER Başkanı, ayrıca cumartesi ve pazar günleri de Hasankale ve Erzurum'da İbrahim Hakkı Hazretleri temalı konferanslar ile bilim, kültür ve sanat ödüllerinin dağıtılacağını sözlerine ekledi. CİHAN
<< Önceki Haber ERİHDER, cuma namazı çıkışı lokma dağıttı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER