Eşi tarafından sokakta öldürülen Seda Camgöz'ün mahkemesi başladı


Yalova'da eski eşi tarafından sokak ortasında 9 yerinden bıçaklanarak öldürülen Seda Camgöz'ün davasının ilk duruşması Yalova Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Sanık B.D. mahkemede 'Herkesten özür dilerim' derken; dava sonrasında adliye önünde toplanarak cinayetlerini protesto eden kadın platformlarının üyeleri, bir an önce Özgecan Yasası'nın çıkartılmasını istedi.

Yalova'da Sefabey Caddesi'nde 6 Mayıs 2015 tarihinde eski eşi B.D. tarafından sokak ortasında 9 yerinden bıçaklanarak öldürülen 2 çocuk annesi Seda Camgöz'ün mahkemesine Yalova Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlandı. 'Canavarca hislerle veya eziyet çektirerek tasarlayarak öldürme' suçlaması ile açılan davaya sanık B.D. geniş güvenlik önlemleri altında katıldı. Sanık avukatı Ruşen Aslan duruşmanın gizli yapılması ve yayın yasağı getirilmesini mahkeme heyetinden talep ederken mahkeme talebi reddetti. Daha sonra sanık B.D. savunmasını yaptı. Çocuklarını göremediğini iddia eden B.D.; "Boşandıktan sonra eşim babasının tehdidiyle bana çocuklarımızı göstermiyordu. Olayın olduğu gün kendisiyle konuşmak istedim. Aramızda bir diyalog geçti. O diyalogu sadece mahkeme başkanına anlatırım. Ondan sonra kendimi kaybettim. Kendime geldiğimde Seda yerdeydi. Seda, 15 yılımı birlikte geçirdiğim 2 çocuğumun annesidir. Bunun olmaması lazımdı ama oldu. Herkesten özür dilerim." dedi.

Seda Camgöz'ün babası Hüseyin Camgöz ise sanık B.D.'nin çocuklarını göremediği iddiasının gerçeği yansıtmadığını belirterek; "Çocuklarını her istediğinde görebiliyordu. Ayrıca daha önceden de kızıma bıçak çekmişti." diye konuştu.

Sanık Avukatı Ruşen Aslan, B.D.'nin Yalova'da özel bir hastane ve Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nde psikolojik tedavi gördüğünü belirterek, alınacak raporla sanık B.D.'nin cezai ehliyetinin olup olmadığının tespit edilmesini istedi. Yargılama esnasında 3 tanığın ifadelerine de başvuran mahkeme heyeti taleplerin yerine getirilmesi, gerekli delillerin mahkemeye sunulması amacıyla davayı 27 Ekim 2015 tarihine erteledi.

MAHKEME SONRASI KADINLAR PROTESTODA BULUNDU

İlk duruşmanın tamamlanmasının ardından mahkeme çıkışında toplanan Yalova Kadın Meclisi ve Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri kadın cinayetlerinin engellenmesine yönelik yasaların çıkartılmasını istedi.

Grup adına açıklama yapan Nurcan Bayar, "Bizler bugün Seda Camgöz kardeşimize adalet için toplandık. Seda Camgöz 2 defa savcılıktan koruma istemesine rağmen 'darp raporun yok' denilerek ölüme terk edilmiş ve bunun sonrasında eski eşi tarafından defalarca bıçaklanarak öldürülmüştür. Türkiye'nin her yerinde kadınlar, çalışmak, eğitim almak ve mutlu değilse boşanmak için yani kendi hayatı hakkında karar vermek istediği için öldürülüyor. Çözüm için TCK'daki 'kadın cinayetleri' teriminin yasal statü kazanmasıdır. Kadın cinayetlerinin sürmesine sebebiyet veren indirimler kaldırılmalı, madde 'ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası' olarak değiştirilmelidir." dedi.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu yetkilisi Fatma Çakır ise "Bugün Seda Camgöz kardeşimiz için buradayız. Bizler tek bir şey istiyoruz. Biz Özgecan Yasası'nı istiyoruz. Özgecan Yasası çıkmadığı sürece katiller rahatça indirim alabilecekler. Biz öldürülen hiçbir kardeşimizi Türkiye'nin hiçbir yerinde yalnız bırakmayacağız." diye konuştu.

Kadınların açıklamasına Yalova Baro Başkanı Hakan Gergeroğlu da destek verdi. Grup, açıklamasını yaptıktan sonra dağıldı. CİHAN
<< Önceki Haber Eşi tarafından sokakta öldürülen Seda Camgöz'ün mahkemesi... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER