Eski cep telefonlarından 500 bin liralık koleksiyon


Teknolojinin gelişmesi ile hayatımızın vazgeçilmez bir parçası haline gelen, günlük hayatımızın her anında kullandığımız cep telefonlarının özellikleri de her gün yeniden değişerek karşımıza çıkıyor. Teknolojinin tüm imkanları kullanılarak piyasaya sürülen yeni dokunmatik cep telefonları; ilk kullanılan tuşlu, uzun antenli, sim kartsız uydudan alınan sinyal ile çalışan cep telefonlarını çoktan unutturdu.

Elazığ'da cep telefonu satışı yapan iş yeri sahibi Cumali Koruyucu, Türkiye'de kullanılan ilk cep telefonu serisinden başlamak üzere binden fazla tuşlu, antenli, eski model cep telefonunu bir araya getirerek cep telefonu koleksiyonu yaptı. Dükkanın vitrininde ve 3 dolapta sergilenen cep telefonlarının içinde her marka ve modeli bulmak mümkün. Müşterilerin ve yoldan geçenlerin ilgisini çeken cep telefonu koleksiyonunun piyasa değeri yaklaşık 500 bin lira olduğu tahmin ediliyor.

Koruyucu, cihazların yarısından fazlasına kart bile takılmadığını hepsinin çalışır vaziyette olduğunu ifade etti. İş yeri sahibi, şunları kaydetti: "Bin adetin üzerinde cihazı iki yılda topladım. Cihazların hepsi kusursuz çalışıyor.Yüzde elliye yakını sıfır, kart bile takılmamış. Bu cihazları tek tek almak isteyenler oluyor ama tek satmak istemiyorum. Yüksek fiyatlarda alıcılar var ama vermek istemiyorum. Koleksiyonu bozmak istemiyorum. Hepsini birden toplu satmayı düşünüyorum. Caddeden geçip vitrinde görenler içeri gelip cihazları görünce şaşkına dönüyorlar. Bu kadar eski telefonun bir arada olup çalışması imkansız. Koleksiyondaki telefonların hepsi çalışır vaziyette. Bu koleksiyonu bir buçuk, iki yıl arasında oluşturdum. Koleksiyonun maddi değeri yaklaşık 500 bin TL. Toplu almak isteyenler maddi güçleri yetmediği için alamıyorlar."

Bu şekilde eski telefonlardan oluşturulan koleksiyon sayısının Türkiye'de çok az olduğunu belirten Cumaali Koruyucu: "Yeni model telefonları herkes alabilir ancak bu telefonları başka yerde bulma imkanınız yok. Elazığ'da bu eski cep telefonu koleksiyoncusu birkaç kişi var onlarda da az sayıda cihaz var. Türkiye'de görüştüğüm kişilerde yüz, iki yüz adet cihaz var. Bin adetin üzerinde cihazın kimsede olduğunu zannetmiyorum." diye konuştu.
CİHAN
<< Önceki Haber Eski cep telefonlarından 500 bin liralık koleksiyon Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER