Eski Devlet Başkanı gözaltına alındı


Brezilya'da siyaset ve iş dünyasını sarsmaya devam eden 'Oto yıkama' soruşturması kapsamında yapılan operasyonda, Brezilya eski Başkanı Lula da Silva gözaltına alındı. Federal Polis, günün erken saatlerinde Silva ve oğlu Fabio Luiz Lula da Silva'nın (Lulinho) evlerinde arama yaptı.

Soruşturma kapsamında 33 ayrı noktada arama yapıldığı ve 11 gözaltı kararı olduğu belirtildi.

Soruşturmayı yürüten Savcı Deltan Dallagnol önceki gün, ülkenin efsanevi eski devlet başkanı Lula da Silva için Anayasa Mahkemesi'nden soruşturma izni istemişti. 200 emniyet görevlisi ve 30 denetçinin katıldığı operasyona, Grekçede 'gizlenemeyen gerçek' anlamına gelen 'Aletheia' ismi verildi. Rio de Janeiro, Sao Paulo ve Bahia'da eş zamanlı yürütülen operasyonlarda, Lula Enstitüsü'nde de aramalar yapıldı.

Savcı Dallagnol, Lula'nın görevi devam ederken soruşturmalarda adı geçen iki enerji şirketinin kamu görevlilerine usulsüz faydalar sağladıklarını belirlediklerini ve Lula'nın da bunlardan istifade edip etmediğini araştırmak istediklerini ifade etmişti. Ülkenin en büyük kamu şirketi Petrobras bünyesindeki yolsuzluklardan yola çıkarak başlayan ve sanık sayısı bine ulaşan soruşturmalar şimdiye kadar petrol, enerji, inşaat ve otomotiv sektörlerine de uzanmıştı. CİHAN
<< Önceki Haber Eski Devlet Başkanı gözaltına alındı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER