Eski HDP Milletvekili Hüda Kaya yeniden cezaevine girdi
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Pazartesi, Kasım 3 2025
Hakkında verilen 1,5 yıllık hapis cezası kesinleşen eski HDP Milletvekili Hüda Kaya, bu sabah cezaevine teslim oldu.
Eski HDP Milletvekili Hüda Kaya, hakkındaki 1,5 yıllık hapis cezası kararının kesinleşmesinin ardından bu sabah cezaevine teslim oldu.
"HÜDA KAYA'NIN YANINDAYIZ"
DEM Parti Bingöl Milletvekili Ömer Faruk Hülakü, Hüda Kaya'ya yönelik ceza kararına tepki göstererek, şunları kaydetti:
"Kasıtlı, keyfi ve siyasi bir uygulama olan ve 30 yıl önce bir 28 Şubat darbeci hukuk garabeti gerekçe gösterilerek cezalandırılan Hüda Kaya’nın yanındayız. Bir dakika dahi cezaevinde kalmamasını gerektirecek cezası için 'teslim olmaya' çağrılmasını kabul etmiyoruz."
NE OLMUŞTU?
Eski HDP Milletvekili Hüda Kaya’nın avukatı Zilan Leventoğlu, geçen günlerde yaptığı açıklamada, söz konusu cezanın 2022 yılında Kaya’nın Çanakkale Cezaevi’nde tutuklu bulunan oğlu Cihad Ebrari’yi ziyareti sırasında yaşanan bir olay nedeniyle verildiğini duyurmuştu.
Ziyaretin ardından Kaya hakkında “çantasında telefon bulundurmak” iddiasıyla dava açılmış, mahkeme sürecinde ise tüm delillere rağmen 1,5 yıl hapis cezası kararı verilmişti.
Kararın “tamamen kasıtlı, keyfi, siyasi ve haksız” olduğunu ifade eden Leventoğlu, “Bu ceza siyasidir. 28 Şubat döneminin gölgesinde verilmiş bir karardır” açıklamasında bulunmuştu.
Hüda Kaya ise, sosyal medya hesabından “On güne kadar teslim olmam gerekiyormuş! Bugün teslim oluyorum” mesajını paylaşmıştı.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.12 yaşındaki çocuk, okul müdürünü gözünü kırpmadan vurdu! İşte o kare...2.Özel'e Meriç tepkisi artıyor: '15 Temmuz militanlığına soyunmuş'3.Moskova bambalı saldırıyla sarsıldı: Rus general hayatını kaybetti4.Sevilay Yılman'a neler oldu? Okan Buruk'un adını verince, Galatasaray istedi TMSF işten attı!5.AI şavaşları: Gemini, ChatGPT’yi geçti!
6.Ünlüleri sarsan uyuşturucu skandalına Okan Buruk'un da adı karıştı! Savcılıktan açıklama geldi7.Binbaşı ihbar etti generale 'Cumhurbaşkanı'na hakaret' davası açıldı!8.Uyuşturucu soruşturması: Mal varlığına el konulan iş adamının şöförü herşeyi anlattı!9.Murat Ongun yandaş Cem Küçük'ü ifşa etti!10.Altın yüzde 67,5'lik artışla rekor kırdı

ABDULLAH AYMAZ

ARİF ASALIOĞLU

KADİR GÜRCAN

ŞERİF ALİ TEKALAN
ESRA BÜYÜKCOMBAK
ÇOK OKUNAN HABERLER

12 yaşındaki çocuk, okul müdürünü gözünü kırpmadan...

Özel'e Meriç tepkisi artıyor: '15 Temmuz militanlı...

Moskova bambalı saldırıyla sarsıldı: Rus general h...

Sevilay Yılman'a neler oldu? Okan Buruk'un adını v...

AI şavaşları: Gemini, ChatGPT’yi geçti!


