Eski konteynerler teknoparka dönüştü


Ege Üniversitesi Teknopark (ideEGE) ile Ege Teknoloji Geliştirme Bölgesi'nin (TGB) geçen yıl faaliyete başlayan ilk binası İnci'nin ardından yeni mekanı Mercan Konteynerpark, törenle hizmete açıldı. İdeEGE-TGB Konteynerpark inşaatında 35 adet kullanılmış "high cube" yük konteyneri değerlendirildi. Konteynerlerle toplam 990 metrekare kapalı alana sahip 13 ofis, bir toplantı odası ve bir kafeterya oluşturuldu. Bu sayede konteynerler hurdaya çıkmadan geri kazanılırken ana amacı malzemenin yeniden kullanımını sağlamak, enerji kullanımını azaltarak çevre dostu bir işleyiş sağlamak olan projede, iç mekanlarda konsepte uygun olarak ahşap yünü asma tavan, taş yünü ısı yalıtımı ve mantar döşeme kaplaması gibi doğal malzemeler tercih edildi. Aydınlatma sistemi ve özel güneş kırıcılarla gün ışığından olabildiğince faydalanılarak, asgari enerji sarfiyatı hedeflendi. Yine proje yerleşiminde mevcut yaşlı ağaçların hiçbirine zarar verilmeden, konteynerler sahada yerleştirildi.

Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İbrahim Gökçüoğlu, açılışta yaptığı konuşmada Ege Üniversitesi'nin (EÜ) hiçbir yerden destek almadan hayata geçirdiği teknoparkı ideEGE Teknoloji Geliştirme Bölgesi'nin, üniversite ile sanayi işbirliğinde önemli bir kilometre taşı olduğunu söyledi. Bu işbirliğinin önemini vurgulayan Gökçüoğlu, "Uzun yıllardır bu seviyeye gelen teknoparklar var. EÜ'den mezun bir mühendis olarak bugün ayrı bir gurur yaşıyorum. Üniversite sanayi işbirliğinde tarihe tanıklık ettiniz, bunun kıymetini bilelim." dedi. Teknoparkın, 60 yıllık geçmişe sahip EÜ için bir kilometre taşı olduğunu vurgulayan Gökçüoğlu, "Bu çatı altında bulunan herkes, bu tarihe tanık oluyor. Bu teknopark, üniversitenin gücünü gösteriyor, çünkü diğer teknoparklarda dış ortaklar var. Buradaki teknopark ise EÜ'nün tüzel kişiliğinde. Hiçbir destek almadan bu binaları yapmak, hizmete sunmak EÜ'nün gücüdür." şeklinde konuştu.

EÜ Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz ise altı ay içinde büyük bir projeye daha imza atacaklarını belirtti. EBİLTEM Müdürü Prof. Dr. Fazilet Vardar Sükan da iki yıl önce başlayan çalışmaların geldiği noktadan gurur duyduklarını söyledi. ideEge-TGB'de halen toplam 29 girişimci ve 11 kuluçkalık firmasında toplam 98 ar-ge personelinin faaliyetini sürdürdüğünü kaydeden Sükan, üniversite sanayi işbirliğini daha üst noktalara taşımaya kararlı olduklarını belirtti. CİHAN
<< Önceki Haber Eski konteynerler teknoparka dönüştü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER