Esnaflara sicil kaydı uyarısı


Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB), Maliye'ye kayıt yaptırıp da esnaf sicil kaydı olmayan esnaf ve sanatkarların, faaliyetlerinin durdurulması cezası ile karşı karşıya bulundukları uyarısını yaptı.

MESOB Genel Sekreterliği'nden yapılan yazılı açıklamada, 5362 sayılı Esnaf ve Sanatkarlar Meslek Kuruluşları Kanunu'nun 68. maddesi gereğince esnaf ve sanatkarların mesleki faaliyette bulunabilmeleri ve ilgili odaya kaydedilmeleri için esnaf siciline kayıtlarının şart olduğu, sicile her bir meslek için ayrı kayıt yapmalarının gerekli olduğu belirtildi.

Uyarıda, aynı kanunu 6. maddesi gereğince de esnaf ve sanatkarların sicile kayıtları yapılmadıkça, hiçbir şekilde mesleki odaya kaydının yapılamayacağı hatırlatılan açıklamada, maliyeye vergi kaydı yaptırdığı halde esnaf sicil kaydı yaptırmayanların tespit edilmesi durumunda sicil kaydı yaptırana kadar faaliyetlerinin durdurulması cezası ile karşı karşıya bulundukları belirtildi.

İşyeri açmak ve mesleki faaliyette bulunmak isteyen esnafların belediyeden ruhsat alabilmeleri için sicil tasdiknamesi ve mesleki odaya üye olduklarına dair belgeyi sunma zorunluluklarının bulunduğu da kaydedildi. Sicil kaydı yapılan esnaf ve sanatkârların ise kayıt beyannamelerindeki hususlarda meydana gelen değişiklikleri en geç 30 gün içinde Esnaf ve Sanatkarlar Sicil Müdürlüğü'ne bildirmek zorunda oldukları ifade edildi.

Malatya'da esnaf sicil kaydı bulunmayanların adreslerine uyarı mektubu gönderildiği aktarılan MESOB Genel Sekreterliği'nin açıklamasında esnaf ve sanatkarların sicile kayıt mecburiyeti ve sicil işlemleri konusundaki sorumlulukları yerine getirmeleri, aksi takdirde yapılacak denetim ve işlemlerde cezai işlemlerle karşı karşıya kalabilecekleri eklendi.

CİHAN
<< Önceki Haber Esnaflara sicil kaydı uyarısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER