Evren Barış Yavuz tutuklandı

Evren Barış Yavuz, hakkında "Alevilerin neden bir PKK'sı olmalıydı" başlıklı yazı nedeniyle başlatılan soruşturma kapsamında tutuklandı.

SHABER3.COM

Sosyal medyada yer alan "Alevilerin neden bir PKK'sı olmalıydı" başlıklı yazı nedeniyle başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan Evren Barış Yavuz tutuklandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, resen başlattığı soruşturma çerçevesinde söz konusu yazıyı kaleme aldığı öne sürülen Yavuz hakkında gözaltı kararı verdi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Başsavcılığın talimatı doğrultusunda Yavuz'u gözaltına aldı.

Şüphelinin, söz konusu yazıyı 1 Ocak 2024'te Galata Köprüsü'nde çekilen bir görselle alıntılayıp paylaştığı öğrenildi.

Yapılan sorgulamada şüphelinin, "terör örgütü propagandası, hakaret ve halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçlarından kaydı olduğu tespit edildi.

Evren Barış Yavuz, emniyetteki işlemlerinin ardından Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'ne götürüldü.

Yavuz, savcılıktaki ifadesi sonrası "yanıltıcı bilgiyi alenen yaymak" ve "terör örgütü propagandası yapmak" suçlarından tutuklanması talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildi.

Hakimlik, delilleri karartma şüphesi ve kuvvetli suç şüphesinin varlığını gösteren somut olguların bulunması nedeni ve adli kontrol hükümlerinin yetersiz kalacağı gerekçesiyle Yavuz'un tutuklanmasına karar verdi.

Soruşturma, Yavuz ve yazıyı yayınlayanlar hakkında, "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" ile "suç işlemeye tahrik" suçlarından yürütülüyor.

NE OLMUŞTU?

Ankara, kamuoyunda artan tepkiler sonrası 9 Nisan günü 54 ürün grubunda İsrail’e ihracat kısıtlaması getirdi. Yasaklanan kalemler arasında uçak benzini ve jet yakıtı da yer aldı.

Yavuz, AKP'nin Filistin mitinginden bir fotoğrafı "Jet yakıtı satmışlar" diyerek paylaştı. Söz konusu fotoğrafda Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Naci İnci ve Selçuk Bayraktar ile Haluk Bayraktar da yer alıyordu.

Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar, Yavuz'un Ekrem İmamoğlu'nun ekibinde yer aldığını ileri sürüp İBB Başkanı'nı hedef almıştı. İBB ise Haluk Bayraktar hakkında suç duyurusunda bulunacağını açıklamıştı.

Yaşananlar sonrası Yavuz, tartışılan yazıyı kendisinin kaleme almadığını iddia edip, paylaşımındaki fotoğraf seçimini 'talihsizlik' olarak nitelemişti.
<< Önceki Haber Evren Barış Yavuz tutuklandı Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER