EXPO 2016 Antalya'da bambu ve rattan bahçesi kurulacak


ANTALYA (CİHAN)- EXPO 2016 Antalya fuar alanına bambu ve rattan bahçesi kurulacak. Söz konusu bahçe ile Türkiye'de fazla bilinmeyen bambu ve rattan bitkilerinin tanıtılması hedefleniyor.

Antalya'ya gelerek, EXPO 2016 çalışmaları hakkında bilgi alan Uluslararası Bambu ve Rattan Topluluğu (INBAR), fuar alanında incelemelerde bulundu. Kanada'da 1997 yılında kurulan INBAR'ın Genel Direktörü Dr. Hans Friederich, 40 ülkenin üye olduğu topluluğa Türkiye'nin de üye olmasını istediklerini belirtti. Son botanik Expo'nun Çin'in Qingdao kentinde düzenlendiğini ifade eden Friederich, "Orada INBAR olarak bir bahçe kurmuştuk. Benzer bir bahçeyi burada yaparak bambu ve rattanı Türkiye'de tanıtmak istiyoruz. Bambu ve rattan sadece bir bitki değil, çok yönlü kullanımı olan bir araçtır aynı zamanda. Türkiye'ye ve EXPO 2016 Antalya'ya gelecek ziyaretçilere bu iki bitkiyi tanıtacağız." dedi.

Görüşmeye, EXPO 2016 Antalya adına, danışmanlar Duke Faber, Riccardo Disperati ve Necil Nedimoğlu katıldı. EXPO 2016 Antalya çalışmaları hakkında bilgi veren Necil Nedimoğlu, şunları söyledi: "INBAR'ın alanda Çin bahçesinin bir parçası olarak değil, bağımsız bir bambu ve rattan bahçesi şeklinde yer alması daha efektif olacaktır. Bambu ve rattan bahçesinin EXPO 2016 Antalya alanına renk katacağına inanıyorum."
CİHAN
<< Önceki Haber EXPO 2016 Antalya'da bambu ve rattan bahçesi kurulacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER