EXPO 2016 için 650 bin bilet satıldı


Antalya'da 22 Nisan akşamı törenle açılacak EXPO 2016 alanında, EXPO kulesinin dışında proje ve yapım işleri sona erdi. EXPO Yönetim Kurulu Başkanı da olan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, 18 Şubat'ta kampanyalı fiyattan 650 bin bilet satıldığını açıkladı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, EXPO 2016 Antalya Yönetim Kurulu toplantısına katıldı. Toplantı öncesinde beraberindekilerle EXPO alanını gezen Bakan Çelik, Çocuk Bilim ve Teknoloji Merkezi'ni inceledi. Bakan Çelik, burada 10 boyutlu sinema izledi. Bakan Çelik, beraberindekilerle dışarı çıktıktan sonra içeriyi gazetecilerin de görmesini istedi ve onlarla birlikte ikinci kez 10 boyutlu sinema izledi. Bakan içeride gazetecilerle selfie çektirdikten sonra biyoçeşitlilik ve tarım müzesiyle, ülke bahçelerinin bulunduğu bölümde Çin bahçesini gezdi.

Yönetim kurulu toplantısına geçen Bakan Faruk Çelik, EXPO 2016 Antalya'nın proje ve yapım işlerinin tamamlandığını duyurdu. EXPO Kulesi'nde ise istenmeyen bir gecikme yaşandığını belirten Bakan Çelik, "Planladığımız gibi 1 Nisan tarihine kadar bitmesi gereken işlerin tamamının bittiğini görmekten büyük memnuniyet duyduk. Kuleyle ilgili istemediğimiz sorunlar oldu ama onun da önümüzdeki hafta biteceği konusunda ilgili firmanın teyidi var." dedi. EXPO alanına toplam 25 bin ağaç, 165 bin çalı dikildiği, 365 bin metrakare alanın çimlendirildiği bilgisini paylaşan Çelik, katılımcı olarak 47 ülkeyle sözleşme imzalandığını belirtti.

Bakan Faruk Çelik, 18 Şubat'ta 5 ve 10 liralık indirimli fiyatlardan satışa sunulan tek girişlik biletler ile kampanyalı sezonluk kartlardan 1 Nisan'a kadar 650 bin adet satıldığını belirtti. Bakan Çelik, "Bir kampanya başlatmıştık. O kampanya bugün itibariyle son buldu. 5-10 TL olarak satılan biletlerden 650 bin biletin satıldığını görmüş olduk. Önümüzdeki süreç içinde biletlerin 23 Nisan'a kadar 10-20 TL olarak satışı sürecek. 23 Nisan'dan sonra biletler 30-60 TL olarak satılacak." diye konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber EXPO 2016 için 650 bin bilet satıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER