Günah çıkaran Fakıbaba:Tehditlere boyun eğecek değilim

AKP’li isimlerin geçmişte yaptıkları hukuksuzluklarla ilgili pişmanlıklarına bir yenisi eklendi. AKP Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba, Şenyaşar ailesinin yaşadıklarına değinerek, “O zaman ‘terörist’ dediğim için utandım. Emine Şenyaşar’a Allah sabır versin. İçim parçalanıyor” dedi. Fakıbaba, bu açıklamaları için isim vermeden birileri tarafından tehdit edildiğini de belirtti.

SHABER3.COM

AKP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınlarının saldırısında Şenyaşar ailesinin maruz kaldığı katliama AKP Milletvekili Eşref Fakıbaba’yı  3 yıl geçtikten tepki gösterdi.

TERÖRİST DEDİĞİM İÇİN UTANDIM

Şanlıurfa’da yerel bir televizyon kanalına katılarak gündeme dair açıklamalarda bulunan Fakıbaba, “Suruç’ta yaşanan olaya terör olayı denildiğinde utandım. Genel merkezi aradım, Suruç’taki olay terör olayı değil dedim. Ben daha önce o dükkana gittim. Videoları izledim, Şenyaşar ailesi beni çok güzel karşılamış. İlk gün ‘terörist’ dediğim için utandım. Cumhurbaşkanını ‘terör’ dememesini, iki tarafa da baş sağlığı dilesin diye tembihledim” ifadelerini kullandı.

ŞENYAŞAR AİLESİNİN ADALET NÖBETİ 250. GÜNÜNDE

Eşini ve iki oğlunu yitiren Emine Şenyaşar’ın oğlu Ferit Şenyaşar ile birlikte Urfa Adliyesi önünde “Adalet” talebiyle başlattığı 250’nci gününe giren Adalet Nöbetine değinen Fakıbaba, “Emine Şenyaşar’a Allah sabır versin. İçim parçalanıyor. Ateş ateşle söndürülmez. Ateşe su serpmek gerek. Keşke böyle bir şey yaşanmasaydı” diye konuştu.

“İSTİFA ETTİM İKNA ETTİLER”

Fakıbaba, programda geçtiğimiz aylarda AKP’den istifa ettiğini söyleyerek, AKP milletvekilleri Kasım Gülpınar ve Ahmet Akay’ın kendisini ikna ettiğini açıkladı. Urfa’da siyasi bir birliktelik olmadığını dile getiren Fakıbaba, “AKP ile doku uyuşmazlığı olanlar var. 2014’den sonra Şanlıurfa’nın kimyası değişti” dedi.

Diğer yandan Fakıbaba, sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulundu ve açıklamaları sebebiyle tehdit edildiğini vurguladı. Fakıbaba "Dün akşam katıldığım TV programında yaptığım açıklamalardan sonra rahatsız olanların tehdit ve baskılarına asla boyun eğecek bir insan değilim. Suç duyurusunda bulundum ve konunun takipçisi olacağım. Haksızlığa karşı durmaktan ve adaleti savunmaktan asla geri durmayacağım" dedi. 

NE OLMUŞTU?

14 Haziran 2018’de AKP Urfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın seçim gezisi sırasında gerçekleşen saldırı, silahlı çatışmaya dönüşmüş, Yıldız’ın kardeşi Mehmet Şah Yıldız, esnaf Hacı Esvet Şenyaşar ile oğulları Adil ve Celal Şenyaşar yaşamını yitirmişti.

Çatışmada babasını ve iki kardeşini kaybeden, kendisi de yaralanan Fadıl Şenyaşar 17 Haziran’da taburcu edildiği Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden gözaltına alınmış, çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı. Fadıl Şenyaşar 3 yıl 3 aydır tek kişilik hücrede tutuluyor.

<< Önceki Haber Günah çıkaran Fakıbaba:Tehditlere boyun eğecek değilim Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER