Fakir çocuklara proje hazırlayan dernek yöneticileri adliyeye sevk edildi


Adana'da fakir çocuklar için 3 yıl önce hazırlanan ve uygulanan Sosyal Destek Programı (SODES) projesiyle ilgili gözaltına alınan 11 kişi adli mercilere sevk edildi.

Emniyet Müdürlüğü'nde 3 günden bu yana ifadeleri alınan projenin hazırlanmasında görevli Altın Çocuk Derneği yöneticileri ile Adana Ticaret Borsası'ndan 11 kişi sağlık kontrolü için Adana Adli Tıp Birimi'ne getirildi. Burada sağlık kontrolünden geçirilen eğitimcilerin de aralarında olduğu 11 kişiye aileleri Adli Tıp Birimi önünde destek verdi. Bebekleri ile gözaltına alınan yakınları için gelenler gözyaşlarını tutamadı. Sağlık kontrolünün ardından 11 kişi, polis araçlarına bindirilerek adli mercilere sevk edildi.

Şehrin gecekondu semtlerinde hayırsever kişi ve kurumların destekleriyle açılan Altın Çocuk Okuma salonlarına yapılan operasyonda gözaltına alınan kişiler 'Kamu kurumu dolandırıcılığı' iddiasıyla suçlanıyor. Ancak SODES, ihalelerin tüm aşamasını büyük bir titizlikle inceleyip hak edişleri bu şekilde ödüyor. STK temsilcilerine yönelik polis operasyonunun bilirkişilerin yönlendirme sorularıyla yapıldığı ileri sürülüyor.
Fakir-cocuklara-proje-hazirlayan-dernek-yoneticileri-adliyeye-sevk-edildi-1967956.htm'> CİHAN
<< Önceki Haber Fakir çocuklara proje hazırlayan dernek yöneticileri... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER