Farklı görüşteki gençler Kadıköy'de HDP için oy istedi


Kadıköy'de bir araya gelen farklı görüşlere mensup gençler, 1 Kasım'da yapılacak genel seçimde Halkların Demokratik Partisi (HDP) için oy istedi.

'Saray yenilecek halk kazanacak' diyen grup, iskelede ve Kadıköy'ün farkı cadde ve sokaklarında sloganlar eşliğinde çağrı metninin yazılı olduğu broşür dağıtarak, vatandaşları HDP'ye oy vermeye davet etti.

Grubu gördüğünde duygulanıp ağalayan bir kadın, "Tabii ki HDP. Başka çaremiz yok. Tayyip'ten, başka kurtuluş yok." şeklinde duygularını ifade etti.

İktidara eleştirilerde bulunan grup, hükümeti, IŞİD'i Kürt halkına karşı kullanmakla suçladı. Kadıköy Rıhtım'da toplanan kalabalık, yaptıkları ortak çağrıda her kesi HDP'ye oy vermeye davet etti. Yapılan çağrıda "Seçimimizi; Türk-Kürt savaşını kışkırtanlara karşı kardeşçe bir arada yaşayacağımız bir ülkeden yana yapıyoruz." denildi.

Grup adına yapılan ortak açıklamada, Ankara'daki katliamın faillerinin belli olmasına rağmen bilerek HDP'nin suçlu gösterilmeye çalışıldığı iddia edildi. Açıklamada, "Pimi çeken IŞİD, ortamı hazırlayan saray, onun direktifleriyle hareket eden MİT'tir. 7 Haziran seçiminde umduğunu bulamayan, çözüm sürecini buzdolabına kaldıran saray çevresi, Ortadoğu'daki savaşta Kürt halkına karşı açıkça destekledikleri IŞİD çetelerini, ülke içerisinde yeniden başlattıkları bu savaşta kullanmaktan imtina etmemektedirler." ifadelerine yer verildi.

Açıklamada şunlar yer aldı: "Türkiye halklarının zekası ile alay etmeye kalkışmayın. Aklının başında olduğundan ciddi bir şekilde şüphelendiğimiz Başbakan, 'Canlı bombalar harekete geçmeden bir şey yapamıyoruz, bu ülkede hak hukuk var' demektedir. Memleket sathında patlayan bombalarla korku salmaya, sokakları, meydanları almaya çalışıyorlar, izin vermeyelim. 'Tüm teröristler bize karşı birleşti' safsatası ile aklımıza hakaret ediyorlar, kanmayalım. Ortak kaderimizi tek bir adamın iradesine zincirlemek istiyorlar, teslim olmayalım. Adalet için mücadele edelim. Çünkü adalet hepimiz için gereklidir."

Açıklamanın sonunda "Çağrımız sokakta, işyerinde, okulda mücadeleyi yükseltme, sandıklarda oyları koruma çağrısıdır. Çağrımız, Saray MİT, IŞİD katliamcılarından hesap sorma, eşit özgür bir ülkeyi kurma çağrısıdır." sözlerinin ardından grup, "Gün gelecek devran dönecek, katiller halka hesap verecek. Faşizme karşı omuz omuza" şeklinde sloganlar attı.

Farklı görüşlere mensup gençlerden oluşan grup daha sonra Kadıköy iskelesinde vapurdan inen vatandaşlara broşür dağıtarak onlardan 1 Kasım'da HDP'ye oy vermelerini istedi.

Daha sonra ara sokaklarda broşür dağıtmak ve HDP'ye oy istemek için yürüyüşe geçen grup, Kadıköy Meydanı'nda bulunan AK Parti standı önüne geldiğinde 'Hırsız, katil Erdoğan' şeklinde slogan attı.

Ara sokaklarda ilerleyen grup, 'Saray yenilecek halk kazanacak' başlıklı ortak çağrılarının yer aldığı broşürleri dağıttı.

Bu arada grubu görünce duygulan bir kadın ise ağalayarak, "Tabii ki vereceğim, HDP. Başka çaremiz yok. Tayyip'ten, başka kurtuluş yok." şeklinde tepkilerini dile getirdi. CİHAN
<< Önceki Haber Farklı görüşteki gençler Kadıköy'de HDP için oy istedi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER