Fas ile Almanya küresel güvenlik anlaşması imzalıyor


Fas ile Almanya, bütün suçları kapsayan, özellikle de terör ve küresel güvenlik konusunda yeni bir anlaşma imzalamak için karar aldı.

Fas İçişleri Bakanı Mohamed Hassad, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Küresel güvenlik konusunda çabucak yeni bir anlaşma imzalama konusunda anlaştık. Bu anlaşma, her türlü suçu kapsıyor; özellikle de terörizm olgusuna karşı" şeklinde konuştu.

Hassad, bu anlaşmanın geçtiğimiz ocak ayında Fas Kralı 6'ıncı Mohammed ile Alman Şanyölye Angela Merkel arasında geçen telefon görüşmesinin sonucu olduğunu söyledi.

Bu bağlamda Fas'ta bulunan Almanya İçişleri Bakanı Thomas de Mazière, uzun yıllar süren görüşmelerin ardından sonlandırılan güvenlik anlaşmasıyla ilgili "Uluslararası terörizm, kaçakçılık, insan ticareti, organize suçlar ve yasadışı göç gibi bütün alanlarda işbirliğini kapsamaktadır." ifadelerini kullandı.

Ayrıca Thomas de Mazière, kendilerini Suriyeli gibi gösteren Faslı göçmenlerin 45 gün içerisinde kimlik tespitlerinin yapılıp Fas'a geri gönderilmeleri konusunda iki tarafın da anlaştığını bildirdi.

Alman bakan, Avrupa Birliği'nin, Fas ile tarım anlaşmasını durdurması konusunda Fas'ın itirazlarını desteklediklerini ifade etti. Thomas de Mazière, "Tarım anlaşması konusunda Asliye Mahkemesi'nin kararına itiraz prosedüründe Almanya Fas'ın pozisyonunu destekleyecektir" şeklinde konuştu.


CİHAN
<< Önceki Haber Fas ile Almanya küresel güvenlik anlaşması imzalıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER