Fas'taki IŞİD operasyonunda biyolojik silah ele geçirildi


Fas'ta geçtiğimiz ay terör örgütü IŞİD'e yönelik operasyonda öldürücü zehirli ve biyolojik maddelerin ele geçirildiği açıklandı.

İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Biri Fransız 10 kişiden oluşan hücrede ele geçirilen şüpheli maddeler üzerinde yetkili birimler tarafından gerçekleştirilen incelemeler bu maddelerin öldürücü zehirli ve biyolojik madde içerdiğini göstermiştir." denildi.

Bakanlığın açıklamasına göre bu maddeler, uluslararası yetkili birimler tarafından, tehlikeli biyolojik silahlar kategorisinde sınıflandırılıyor.

Açıklamaya göre, bu maddelerin çok az miktarı bile insan vücudunda sinir sisteminin felç olmasına ve ölüme yol açıyor. Fas İçişleri Bakanlığı, IŞİD üyesi bu kişilerin ülkede panik oluşturmak ve ülkeyi istikrarsızlaştırmak için bu maddeleri ürettiklerinin tespit edildiğini bildirdi.

Geçen ay tutuklanan IŞİD üyeleri, ülkede bazı hassas noktalara saldırı düzenleyerek ekonomiyi zayıflatmayı planlamakla suçlanıyor. İddiaya göre, Morocco Mall alışveriş merkezi (Kazablanka kentinde bulunuyor), OCP (Fas Fosfat Ofisi) merkezi ve Kazablanka Bölge Tütün Ürünleri Genel Merkezi saldırı planlarının merkezindeydi. Çökertilen terör hücresi Essaouira, Marakeş ve Meknes kentlerinde otellere ve turistlere saldırı ve askeri yetkililere suikast planlamakla suçlanıyor.

Adli Soruşturma Merkez Bürosu'nun geçtiğimiz Şubat ayında çökerttiği 10 kişilik bu terör hücresinin en küçük üyesi ise Fas Parlamentosu'na bombalı kemerle sızıp içeride kendini patlatmayı planlamakla suçlanıyor. CİHAN
<< Önceki Haber Fas'taki IŞİD operasyonunda biyolojik silah ele geçirildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER