F'den G'ye gitmek artık yasak!

"F noktasından, G noktasına" diye başlayan soruların, Fethullah Gülen Hocaefendi'nin isim ve soyadının baş harfleri olması, ders kitaplarının iptal edilmesine yol açtı. Sanatçı Müjdat Gezen’in ismi geçen ders kitapları da, aynı akıbete uğradı.

samanyoluhaber.com

‘F noktasından G noktasına’ artık yasak!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak, Milli Eğitim Bakanlığı'nın, Cemaat'e yakın olduğu gerekçesiyle bazı yayın evlerine ait ders kitaplarının dağıtımını durduğunu açıkladı. Budak ‘'50 milyon lira değerindeki, 13 bin ton kitap iptal edildi. Kitaplar arasında sadece Cemaat kapsamındakiler yok. Müjdat Gezen'in adı geçtiği için İngilizce kitabı da iptal edildi. Matematik kitabında ise “F noktasından G noktasına doğru” örneği verildiği ve bu örnekte Fethullah Gülen'in isminin baş harfleri olması gerekçesiyle de kitap iptal edildi” dedi.

GEZEN VE TALİPOĞLU

Budak, “İngilizce kitabı, Tayfun Talipoğlu ve Müjdat Gezen'in, örnek verilen konu içinde adı geçtiği için iptal edildi. Matematik kitabında ise “F noktasından G noktasına doğru” örneği verildiği için Gülen'in isminin baş harfleri olması gerekçesiyle kitap iptal edildi. Paranoya haline getirdiler. Milli gelir de çar çur ediliyor” dedi.


<< Önceki Haber F'den G'ye gitmek artık yasak! Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER