FED Başkanı Yellen, faiz artışı için sinyal verdi


Amerikan Merkez Bankası (Fed) Başkanı Janet Yellen, faiz oranında bu yılın sonuna kadar artışa gidebileceklerini söyledi.

Massachusetts Üniversitesi Ekonomi Fakültesi'nde bir konuşma yapan Yellen, küresel piyasaların yakından takip ettiği faiz artışı ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Son dönemdeki uluslararası gelişmelere de dikkat çeken Yellen, "Bu gelişmeler ABD'nin para politikasında önemli bir değişiklik oluşturmayacak. Faiz oranlarının bu yılın sonuna kadar artırılmasının büyük ihtimalle uygun olacağını öngörüyorum." dedi. ABD'deki ekonomik verilerin iyi geldiğini belirten Fed başkanı, "Güçlü istihdam artışı ve büyüme Fed'in yüzde 2 enflasyon hedefine yaklaştırıyor."ş eklinde konuştu.

Faiz artışı için enflasyonun gelecek birkaç yıl içinde yüzde 2 hedefine ulaşacağından ve ekonomik büyümenin devam edeceğinden makul derecede emin olmak zorunda olduklarını yineleyen Yellen, ABD ekonomik verilerin iyi gözüktüğünü belirtti. Fed başkanı "Meslektaşlarım ve ben, 2016'ya yaklaşırken bu eğilimin süreceğini ve iş gücü piyasasının güçleneceğini öngörüyoruz." diye konuştu.

İstihdamda son birkaç yılda ilerleme kaydedildiğini ancak istenilen düzeye henüz ulaşılmadığını hatırltaan Yellen, işsizlikte daha fazla iyileşme sağlanmasını memnuniyetle karşılayacaklarını ifade etti.

69 yaşındaki Yellen'ın konuşmasının sonlarında öksürük krizine tutulduğu da görüldü. Yellen daha sonra kendisini iyi hissetiğini söyledi. CİHAN
<< Önceki Haber FED Başkanı Yellen, faiz artışı için sinyal verdi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER