Hasta tutuklu Mehtap Şentürk'ten müjdeli haber: Tahliye oldu

3 Mart 2022’den beri hapiste olan MS hastası, felçli tutuklu Mehtap Şentürk, Adli Tıp Kurumu'nun skandal kararlarının ardından bugün tahliye oldu.

SHABER3.COM

Eller ve ayakları tutmadığı halde yaklaşık 5,5 ay önce tutuklanarak cezaevine gönderilen yüzde 85 engelli Mehtap Şentürk tahliye edildi.

MS hastası, yüzde 85 engelli Mehtap Şentürk, sözde yargılama sonrası verilen 8 yıl 3 ay hapis cezası onandığı için 3 Mart 2022’de tutuklanarak Sincan Cezaevi’ne gönderildi.

Ellerini ve ayakları tutmadığı için kendi ihtiyaçlarını bile karşılayamayan Mehtap Şentürk’ün cezaevine gönderilmemesi ve infazının ertelenmesi için kendisi de 4 yıldır Keskin T Tipi Cezaevi’nde tutuklu olan eşi Semih Şentürk cezaevinden HDP Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu’na mektup yazarak yardım istemişti.

Gazeteci Sevinç Özarslan sosyal medyadan yaptığı paylaşımda Mehtap Şentürk’ün tahliye edildiğini duyurdu.

Özarslan Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, ‘‘HERKESE MÜJDE MEHTAP ŞENTÜRK TAHLİYE OLDU. Biraz önce telefonum çaldı, “Ben Mehtap, tahliye oldum, herkese çok teşekkür ederim” deyişini, neşeli sesini ömrüm boyunca unutamayacağım. Darısı Şerife Sulukan’ın ve diğer hastaların başına. Allahım, çok teşekkürler.’’ ifadeleri kullandı.


<< Önceki Haber Hasta tutuklu Mehtap Şentürk'ten müjdeli haber: Tahliye oldu Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER