FEM'in avukatı İrfan Sönmez: YGS'ye 20 gün kala öğrencileri zorda bıraktılar

FEM'in avukatı İrfan Sönmez: YGS'ye 20 gün kala öğrencileri zorda bıraktılar

Elazığ'da kapatılan Fem Dershanelerinin Avukatı İrfan Sönmez, kapatmaların hukuki bir yanının olmadığını belirterek, "YGS ye 20 gün kala yapılan uygulama öğrencilerin zor durumda bıraktı.Çocukların eğitim düzeyini yükselten bir kurumun devlete ne zararı olabilir." dedi.

Konu ile ilgili bilgi veren Avukat İrfan Sönmez, düzenleme yapılması için süre istediklerini ancak kendilerine süre verilmediğini söyledi. Sönmez, şunları kaydetti: "Bu karar hukuka aykırıdır. Anayasa Mahkemesi'nin bununla ilgili kararı vardır. Bu kararı yönetmelikle bertaraf edemezsiniz. Ancak Anayasayı değiştirirsiniz, ondan sonra düzenleme yaparsınız. Ahlaki olarak yanlıştır. Yönetmelikte kapatılacak kurumlara, gerekli düzenlemeleri yapmak suretiyle bir ay süre verme hükmü vardır. Müracaatımıza rağmen Elazığ'da bize bu süre de verilmemiştir. Hem yönetmeliğe göre bu işi yaptıklarını söylüyorlar hem de aynı yönetmeliğe dayanarak bir ay süre istememize rağmen bu süre tarafımıza verilmemiştir. İdari yargıya açtığımız dava da kasıtlı olarak uzatılmaktadır. Bu davalarda telafisi mümkün olmayan sonuçların ortaya çıkması için geç kararlar çıkmaktadır. Yürütmenin durdurulması talebimiz olmasına rağmen bekliyoruz. Mahkemenin ne zaman karar vereceğini de bilemiyoruz."

Sınava yirmi gün kala bu dershanelerin kapatılmasının, bu çocukların hepsinin aileleri ile beraber cezalandırılması demek olduğunu ifade eden Avukat Sönmez, "Mart ayında YGS sınavı var. Gençlerimiz, çocuklarımız gidecekler burada hayatları için çok önemli olan bir sınava girecekler. Bu sınava yirmi gün kala bu dershanelerin kapatılması, bu çocukların hepsinin aileleri ile beraber cezalandırılması demektir. Bu; ne hukuka ne ahlaka ne vicdana ne insanlığa sığar. Hiç bir şeye sığmaz. Bunu kabul edebilmek mümkün değildir. Hukuk, bir kin ve intikam aracı değildir. Hukuk, adaletin aracıdır. İnsanların devlete olan itimadını temin etmek, birbirleri ile münasebetlerinde en uygun şekilde koyulmuş kurallar manzumesidir. Bugün yapılanlar adaleti temin etmek maksadına değil siyasi iktidarı rahatlatma maksadına matuftur. Kin ve intikam amaçlıdır. Bunların hepsi nefret operasyonudur. Bunlar yanlıştır." diye konuştu.

Sönmez, şöyle devam etti: "Çocukların eğitim düzeyini yükselten bir kurumun devlete ne zararı olabilir. Çocukların sınavda başarılı olabilmesi için eğitim veren bir kurumun siyasi iktidara ne zararı olabilir. Türkiye'nin kamu düzenine ne zararı olabilir. Sayın Cumhurbaşkanı'na ne zararı olabilir. Hükümete ne zararı olabilir. Sanki bunlar illegal kurumlarmış gibi takdim etmek, bunu savunmak mümkün değildir. Yapılan yanlıştır. Türkiye, gittikçe hukuk devletinden uzaklaşmaktadır. Tek adam devletine doğru gitmektedir. Bu, Türkiye'de bütün sosyal ilişkilerin tahrip edilmesi demektir. Vatandaşın devlete itimadının sarsılması demektir."

CİHAN
<< Önceki Haber FEM'in avukatı İrfan Sönmez: YGS'ye 20 gün kala öğrencileri... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER