Fenerbahçe: 67 - Darüşşafaka Doğuş: 65


Salon: Tofaş
Hakemler: Engin Kennerman, Recep Ankaralı, Kaan Büyükçil
Fenerbahçe: Hickman (4), Barış Hersek, Udoh (5), Melih (5), Bogdanoviç (21), Vesely (14), Kalinic (2), Ali Mohammed (Dixon) (8), Datome (8)
Darüşşafaka Doğuş: Wilbekin (15), Mehmet Yağmur (3), Redding (5), Metin Türen, Markoishvili (16), Furkan, Semih Erden (19), Ender Arslan, Slaughter (4), Bjelica (5), Emir Preldzic (4)
1. Çeyrek: 21 - 18
2. Çeyrek: 38 - 35
3. Çeyrek: 56 - 51
4. Çeyrek: 67 - 65

Bursa'nın ev sahipliğinde gerçekleştirilen FIAT Türkiye Kupası'nda Fenerbahçe, Darüşşafaka Doğuş'u 67-65'lik skorla mağlup ederek şampiyonluğa ulaştı.

Tofaş Spor Salonu'nda oynanan final mücadelesinde sarı lacivertliler, Bogdan Bogdanovic'in son saniyede bulduğu üç sayılık basketle rakibini 67-65'lik skorla mağlup ederek FIAT Türkiye Kupası'nı müzesine götürdü. Fenerbahçe böylece son 7 sezonda 4., toplamda da 5. kez Türkiye Kupası'nı müzesine götürmüş oldu.

Tarihinde ilk kez 2001-2002 sezonunda Türkiye Kupası finali oynayan ve o dönemdeki Efes Pilsen'e 78-74 yenilen Darüşşafaka Doğuş ise ikinci finalinde de kupaya uzanamamış oldu.

Fenerbahçe ve Darüşşafaka Doğuş arasında oynanan final mücadelesini, Türkiye Basketbol Federasyonu CEO'su Hidayet Türkoğlu da takip etti.

Dengede başlayan mücadelenin ilk 5 dakikası 8-8 eşitlikle geçilirken, ilk periyotu Fenerbahçe 21-18 önde tamamladı. İkinci çeyreğin başında tempo düşerken, iki takımda sete set hücumlardan skor üretmeye çalıştı. Ancak Fenerbahçe, Melih'in üç sayılık basketi ve Bogdanovic'in de turnikesiyle 17.dakikada 11 sayılık farkı yakaladı (35-24). Markoishvili'nin hücumda sorumluluk aldığı bölümlerde aradaki farkı eriten Darüşşafaka Doğuş, oyuna da ortak oldu. Devreyi Fenerbahçe, 38-33 önde tamamladı.

Üçüncü periyotta boyalı alana topu indirdiği bölümlerde etkili olan sarı lacivertliler karşısında Darüşşafaka Doğuş, Markoishvili'nin dış atışlarıyla rakibine karşılık verdi. Mücadelenin final periyotuna 56-51 geride giren yeşil siyahlılar, Wilbekin'ın önderliğinde yakaladığı 8-1'lik seriyle 34. dakikada 59-57 öne geçti. Mola alan sarı lacivertliler, ara sonrasında Datome ve Bogdanovic'in üç sayı çizgisinin gerisinden bulduğu iki isabetle durumu 62-59'a getirdi. Son bölümleri nefes kesen mücadelede Darüşşafaka Doğuş, bitime 15 saniye kala Wilbekin'in basketiyle 65-64 öne geçti. Ancak Fenerbahçe, son hücumda Bogdanovic'in son saniye üçlüğüyle mücadeleden 67-65 galibiyetle ayrılarak şampiyonluğa ulaştı.

FIAT EGEA Maçın En Değerli oyuncusu Fenerbahçe'den Bogdan Bogdanovic seçilirken, ödülünü FIAT Pazarlama Müdürü Özgür Süslü'nün elinden aldı.

Fenerbahçe'de Bogdan Bogdanovic 21 sayı- 4 ribaundla oynarken, Jan Vesely 14 sayı- 9 ribaund- 3 asist, Ali Muhammed 8 sayı- 4 ribaund- 4 asist ve Luigi Datome de 8 sayı- 5 ribaund- 2 asistle maçı tamamladı.

Darüşşafaka Doğuş'ta ise Manuchar Markoishvili 16 sayı- 4 ribaund, Scottie Wilbekin 15 sayı- 3 ribaund ve Semih Erden de 9 sayı- 6 ribaund- 1 asistle mücadeleyi noktaladı.

Şampiyonluğa ulaşan Fenerbahçe'ye şampiyonluk kupası ve madalyalarını TBF CEO'su Hidayet Türkoğlu, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, TBF Asbaşkanı Efe Aydan, Bursa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Doç Dr Süleyman Şahin verdi.

İkinci olan Darüşşafaka Doğuş'a madalyalarını TBF İkinci Başkan Vekili Akın Suel, TBF Asbaşkanı Kemal Akar ve TBF Genel Sekreteri Celal Arısan verdiler.
CİHAN
<< Önceki Haber Fenerbahçe: 67 - Darüşşafaka Doğuş: 65 Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER