Fenerbahçe, Shaktar Donetsk karşısında zorlu bir sınava çıkacak!

Ukrayna takımlarına karşı hiç bir zaman galip gelemeyen Fenerbahçe, hakkında çarpıcı analizler.

Fenerbahçe, Shaktar Donetsk karşısında zorlu bir sınava çıkacak!

Vitor Pereira Teknik Direktörlük Kariyerinde Lucescu’yu 2 Maçta da Yenmişti.
Fenerbahçe teknik direktörü Vitor Pereira, teknik adam olarak Porto’yu çalıştırdığı dönemde Lucescu yönetimindeki S.Donetsk’i iki maçta da yenmişti. Şampiyonlar Ligi grup maçlarında 2-1 ve 2-0 kazanan Vitor Pereira o sezon grubu 3.sırada bitirmişti.
 
Fenerbahçe Ukrayna Takımlarına Karşı Galip Gelemedi
Fenerbahçe Avrupa kupalarında Ukrayna takımları ile 4 maçta karşılaştı. Bu dört maçta da Fenerbahçe galip gelemedi. 2006-07 sezonunda Şampiyonlar Ligi 3.ön eleme turunda deplasmanda D.Kiev takımına 3-1 kaybeden sahasında 2-2 berabere kalan Fenerbahçe, 2008-09 sezonunda Şampiyonlar Ligi grup aşamasında deplasmanda 1-0 kaybetmiş sahasında 0-0 berabere kalmıştı.
 
Shakthar Donetsk 2009-10 Sezonunda Sivasspor’u Elemişti
2009-10 sezonu UEFA Avrupa Ligi play-off turunda Sivasspor ile eşleşen Shakthar Donetsk iki maçı da kazanıp tur atlamıştı. Sivas’ta 3-0 kazanan Lucescu yönetimindeki Shakthar Donetsk sahasında 2-0 galip gelmişti.
 
Lucescu, Fenerbahçe Karşısında 8 Maça Resmi Maça Çıktı
Mircea Lucescu Türkiye kariyeri boyunca Fenerbahçe karşısında 8 resmi maça çıktı. Bu maçlarda 3 kez galip gelen 3 kez kaybeden Lucescu 2 kez de beraberlik aldı. İki takım en son 2011 yılında hazırlık maçında karşılaşmış ve maç 0-0 berabere bitmişti. Lucescu yönetimindeki takım 2009 yılında Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu stadında UEFA Kupasını kazanmıştı.
 
Shakhtar Donetsk Geçen Sezonu 2.Sırada Bitirmişti.
Geçen sezon Ukrayna Premier Ligi’ni 2.sırada bitiren Lucescu yönetimindeki Shakhtar Donetsk takımı öneki 5 sezonda lig şampiyonluğu yaşamıştı. Takımın en golcü oyuncusu 17 golle Alex Teixeira oldu.

<< Önceki Haber Fenerbahçe, Shaktar Donetsk karşısında zorlu bir sınava... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER