Fenerbahçe otobüsüne silahlı saldırı

Çaykur Rizespor maçının ardından uçakla İstanbul'a dönmek için Trabzon Havalimanı'na doğru yola çıkan Fenerbahçe kafilesi, Sürmene ilçesinde silahlı saldırıya uğradı.

Fenerbahçe otobüsüne silahlı saldırı

Süper Lig'in 26. hafta maçında Çaykur Rizespor ile deplasmanda karşılaşan ve sahadan 5-1 galip ayrılan Fenerbahçe'nin otobüsüne Trabzon'a dönüşte silahlı ve taşlı saldırıda bulunuldu.

Şehir Stadı'nda oynanan karşılaşmanın ardından İstanbul'a dönmek için Rize'den ayrılan Fenerbahçe kafilesini taşıyan otobüse kimliği ve kaç kişi oldukları bilinmeyen kişi ya da kişilerce Sürmene-Araklı arasında silahlı ve taşlı saldırıda bulunuldu.

Silahlı ve taşlı saldırıda Fenerbahçe kafilesini taşıyan otobüsün ön camının tamamen kırıldığı şöforunun yaralandığı ve polis otosuyla hastaneye kaldırıldığı belirtilirken, oyuncuların durumunun iyi olduğu gözlendi. Yaralanan şoför tedbir amaçlı Karadeniz Teknik Üniversitesi Farabi Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Ogün Temizkanoğlu şöforle ilgili "Hayati tehlikesi yok" dedi. Fenerbahçe otobüsüne silahlı saldırı | Samanyolu Haber


Emniyet yetkilerinin ifadesine göre saldırı, pompalı tüfekle gerçekleştirildi.

'YAKINDA BOMBA DA ATARLAR'

Mahmut Uslu yaşananlara tepki göstererek, "Söylenecek bir şey yok. Kimse bu işleri tahrik eden, 3 Temmuz'dan beri olayı bu noktaya getirenler hesap vermeli. Biz ne yapmışız? Ne yapmış bu çocuklar. Yakında bomba atacaklar" dedi.

Açıklamalarına devam eden Uslu, "Daha önce tarlalardan gidiyorduk, öyle mi yapmamız lazım? Biz buraya spor için geliyoruz, misafire böyle yapılır mı? Yerlere bakın kan revan içerisinde. Bizleri kimse sindiremez. Bunu herkes biliyor. Evimize gidiyoruz, neyin intikamını alıyorlar? Medyanın artık kendine çeki düzen vermesi gerekiyor. Sadece idarecilere konuşarak düzelmez. 'Olay bitmiştir' deniyor, hala 'Kupayı alacağız, öyle yapacağız, böyle yapacağız' deniyor. Bundan sonra efendilik bizden gider. Herkes konuşarak bu hale geldi olay" diye konuştu.

Emniyet görevlileriyle tartışan Mahmut Uslu, "Güvenlik önlemini alacaksınız. Türkiye zor günlerden geçiyor. Biz sustuk, artık susmayız" dedi.


"BU ŞÖFÖRÜ ÖLDÜRMEYE YÖNELİK HAREKET"

Oldukça sinirli olan Mahmut Uslu, "Galatasaray eski başkanı olmak üzere kimseye cevap vermedik. Türkiye zor günler geçiriyor. Bu olay çok önemli. Bu şoförü öldürmeye yönelik hareket. Bu otobüs viyadükten geçiyor, şoför ölsün, futbolcular parçalansın isteniyor. 5 km önce, 'Bundan sonrası tehlikeli' dedim. Olanları gördük. Emniyet bunu bilmiyor mu? Kupa maçında adım başı polis vardı, şimdi neden yok? Sayın Başbakan da bu işlere bakıyordur herhalde. Bu işleri siyasete sokmayız, biz spor yapmaya çalışıyoruz. Artık emniyetin, vilayetin dikkat etmesi gerekiyor" diye konuştu. 




"BU BİR VAHŞET"

Sarı-lacivertli yönetici İlhan Ekşioğlu, "Bu bir vahşet. Şöförümüz için dua ediyoruz. Bunu kaşıyanlar utansın. Bu artık son nokta. Taşı geçtik, artık silah var. Söylenecek hiçbir şey" dedi. 




"MÜDAHALE ETMESEYDİK UÇURUMA YUVARLANACAKTIK"

Fenerbahçe'nin güvenlik şefi Serdar Kılıç saldırıyla ilgili "Şoför vurulunca frene bastım. Şarampole doğru yuvarlanacaktık yoksa.Zamanında müdahale etmesek otobüs uçurumdan aşağı yuvarlanabilirdi." ifadelerini kullandı.


<< Önceki Haber Fenerbahçe otobüsüne silahlı saldırı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER