Financial Times’tan çarpıcı analiz: ‘Erdoğan üzerinde baskı artıyor’
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Çarşamba, Eylül 15 2021
Financial Times, Afgan mülteci sorunuyla ilgili analizinde AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ilgili yorumlara yer verdi.
Taliban örgütünün Afganistan’da yönetimi ele geçirmesinin ardından, Afgan mültecilerin yeni dalgalar halinde ülkeden kaçışı sürüyor. Taliban’dan kaçan Afganlar, İran ve Türkiye’ye gelirken bir kısmı da Avrupa’ya ulaşmaya çalışıyor. Afgan göçünün yeni dalgalar halinde devam etmesi bekleniyor.
İngiliz Financial Times gazetesi, Afgan mülteci sorunu ve son gelişmeleri değerlendirdiği analizde şu değerlendirmelere yer verdi:
“Türkiye, dünyanın en büyük mülteci nüfusuna ev sahipliği yapıyor ve Erdoğan, yerlerinden edilmiş 3,6 milyon Suriyeli'ye uygulanan açık kapı politikasının önderi olarak biliniyor. Ancak bocalayan bir ekonomi, kamuoyunda yabancılara yönelik algıyı zedeledi, Erdoğan'ın partisine verilen desteği eritti. Erdoğan ise Avrupa'ya, Türkiye'nin “mülteci deposu” olarak hizmet etmeyeceğine dair söz verdi.”
'EN ÇARPICI ÖZELLİĞİ'
Analizde İran sınırına inşa edilen duvarla ilgili olarak da “Türkiye'nin İran ile olan sınırının üçte birini kaplayacak bir duvar, Afganları dışarıda tutma çabasının en çarpıcı özelliği. Avrupa Birliği, doğu sınırını güvence altına almak ve göçü durdurmak için belirsiz bir miktar da dahil olmak üzere Türkiye'ye milyarlarca avro ödüyor” ifadelerini kullandı.
Gazeteye konuşan bir Afgan aile ise ilk denemelerinde yakalandıklarını fakat insan kaçakçılarının kendilerine sahte kimlik verdikten sonra Türkiye’ye giriş yaptıklarını söyledi. Havalimanında yakalanan bu ailenin 25 yaşındaki bir üyesi, “En azından güvendeyiz. Taliban’ın erişebileceği bir yerde değiliz. Taliban insanları öldürüyor, kadınları kaçırıyor” dedi.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Milletvekili Lütfü Türkkan skandalı açıkladı!2.Kıyamet için gemi inşa ettiren sahte peygambere büyük öfke: Gemiyi ateşe verdiler3.ABD donanmasını alarma geçiren olay: Yaptırımları delen gemi Türk menşeli çıktı4.AKP'li Şamil Tayyar, partisinin 'ekran' krizini anlattı: 'Artık yüzde 50+1'in kolay alınamayacağı ortaya çıktı'5.En zenginler listesindeki Ali Sabancı'dan şaşırtan çıkış: 'Geçinemiyorum'
6.İddia: ‘Erdoğan’dan vekillere ekran izni'7.İstanbul Barosu Başkanı: Cezaevlerinde sadece anneler değil, çocukları da cezalandırılıyor8.'Dış kuvvet' ve 'temas' ayrıntısı...9.Yandaş Selvi düşen Libya uçağı için sabotaj iddiasını gündeme getirdi10.Gazze'de ağır kış: Yakıt bitti hastanelerin servisleri kapanıyor!

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

HÜSEYİN ODABAŞI
ÇOK OKUNAN HABERLER







