Flaş iddia! AKP ve derin devlet PKK ile başkanlık için anlaştı

CHP Tunceli Milletvekili Gürsel Erol, bölgeden edindiği bilgileri gündeme taşıdı. Erol, terör örgütü PKK ile derin devletin Doğu ve Güney Doğu'da 'evet' oyu için anlaştığını iddia ederek, HDP lideri Selahattin Demirtaş ve ekibinin de bu bağlamda tasfiye edildiğini öne sürdü.

Flaş iddia! AKP ve derin devlet PKK ile başkanlık için anlaştı

CHP Tunceli Milletvekili Gürsel Erol, referandum öncesi, Doğu ve Güney Doğu’da, ‘terör örgütü PKK ile derin devletin bir anlaşma içinde olduğu’nun konuşulduğunu iddia etti. Dün gece HALK TV’de canlı yayında HDP ile terör örgütü PKK’nın ayrıştığını iddia eden Erol konuya ilişkin, “Bölgede konuşulan bu. Derin devlet ile PKK ‘evet’ konusunda uzlaştı, HDP buna karşı çıktığı için, PKK ile HDP ayrıştı. Bu ne demek? Seyircilerimiz takip etsin bu referandum süreci içerisinde PKK’nın yaptığı her eylem hükümetin bugün kullandığı reform için kesinlikle siyasi malzemedir. HDP şun anda buna karşı çıkıyor. HDP’nin de hepsi değil, Selahattin Demirtaş grubu ‘hayır’ oyu kullanılması gerektiğini söylüyor. Fakat şu anda onlar tasfiye ediliyor. HDP’nin içindeki Abdullah Öcalan taraftarı partililer ‘evet’ derken, Selahattin Demirtaş ve grubu ‘hayır’ cephesinde yer alıyor ve tasfiye ediliyorlar. PKK bölgede ‘evet’ oyu kullanılması için çalışıyor” dedi.

ÖCALAN’IN ‘BAŞKANLIK’ SİSTEMİNE BAKIŞI!

CHP milletvekili Gürsel Erol’un dün gece Halk TV’de öne sürdüğü, “PKK referandumda evet diyecek” çıkışı, akıllara 2013 yılının Mayıs ayında Türkiye’nin gündemindeki tartışmaları getirdi. O tarihte de gündemimizin ana konusu anayasa değişikliği “Başkanlık” ya da “Yarı başkanlık” sistemiydi.

Ankara’da bir grup gazeteci ile 2013 yılının Mayıs sonunda bir araya gelen BDP temsilcilerinden Sırrı Süreyya Önder, o günkü başkanlık tartışmalarına PKK elebaşı Öcalan’ın bakış açısını şöyle aktarıyordu:

“Başkanlık sistemini tartışabiliriz ama bu hegomonik bir yapıya dönüşmeyecekse ve tam bir demokratikleşmeyi sağlayacaksa olabilir. Bizim sırtımızda CHP ve Kemalizm kamburu varken buna yeni bir kambur eklemek istemeyiz”

<< Önceki Haber Flaş iddia! AKP ve derin devlet PKK ile başkanlık için... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER