Türk askeri eğitim için Musul'da

Musul’un kuzeyinde Türkiye sınırına yakın Peşmerge ve diğer IŞİD karşıtı muhalifleri eğitmek için bölgede bulunan Türk taburu görev değişimi yaptı. 150 kadar Türk Komandosu bu görev değişimi kapsamında Başika kampına geçti.

Türk askeri eğitim için Musul'da

Musul'un kuzeyinde Türkiye sınırına yakın Peşmerge ve diğer IŞİD karşıtı muhalifleri eğitmek için bölgede bulunan Türk taburu görev değişimi yaptı. 150 kadar Türk Komandosu bu görev değişimi kapsamında Başika kampına geçti.

Reuters'a bilgi veren bir Türk güvenlik kaynağı, Türkiye'nin "birkaç yüz askeri eğitim vermek üzere Kuzey Irak'taki musul'a konuşlandırdığını" ve IŞİD karşıtı koalisyonu bu durumdan haberdar ettiğini bildirdi.

1200 Türk askerinin, IŞİD'le mücadele için Musul'a girdiğine dair kulislere düşen bilgi, Ankara'da hareketli dakikaların yaşanmasına neden oldu. Fakat daha sonra bölgedeki Başika Kampı'na, Peşmerge güçleri ve ılımlı muhalifleri eğitmekle görevli yaklaşık 150 askerin intikal ettiği anlaşıldı. Güvenlik kaynakları, intikalin 'görev değişimi' olduğunu, IŞİD'e karşı kurulan koalisyonun da durumdan haberdar edildiği bilgisini verdi. Özel Kuvvetler Komutanlığı'na bağlı Türk askerleri, yaklaşık 2 yıldır bölgede bulunuyor.

<< Önceki Haber Türk askeri eğitim için Musul'da Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER