Fransa'da cami önünde PKK yanlılarından çirkin saldırı


Fransa'nın Marignane şehrinde gösteri yapan ve Türk camisine girmeye çalışan yaklaşık 60 kişilik PKK yanlısı grup ile cami önündeki vatandaşlar arasında gerginlik yaşandı. Çıkan arbedede 6 kişi yaralandı, 2 kişi de gözaltına alındı.

France Bleu Radyosu'nun haberine göre; iki grup arasında yaşanan tartışma esnasında PKK'lı grup, demir sopalarla caminin önündeki vatandaşlara saldırdı. PKK yanlısı gruptan bazı kişiler, caminin içine girmeye çalışınca büyük bir arbede yaşandı. Fransız polisi, iki gruba da biber gazıyla müdahalede bulundu. Bouche de Rhone Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre kavgada 6 kişi hafif yaralandı. Polisin 2 kişiyi de gözaltına aldığı belirtildi. Cuma namazı vaktinde yaşanan olayların, PKK yanlısı grubun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Türk Hükümeti aleyhine slogan atmasıyla başladığı öne sürüldü. Görgü tanıkları, PKK yanlısı grubun camiye giden vatandaşların önünü kestiğini söyledi.

Hafta içinde PKK yanlısı bir grup, Bordeaux Başkonsolosluğu'na saldırmıştı. Başkonsolosluk binasında asılı Türk bayrağını indiren bir kişi gözaltına alınmıştı. Ayrıca, Paris'teki Türk Büyükelçiliği önünde gösteri yapan PKK'lı gruplar ile Fransız polisiyle arbede yaşanmıştı.
CİHAN
<< Önceki Haber Fransa'da cami önünde PKK yanlılarından çirkin saldırı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER