Fransa'da kediye işkenceye 2 yıl hapis cezası


Fransa'da kediye işkence yapıp 7'inci kattan atan bir kişiye 2 yıl hapis cezası verildi.

Nice Mahkemesi'nde görülen davada, 30 yaşındaki Sebastien Lebras, kendisinden ayrılmak isteyen kız arkadaşı Nathalie'yle tartıştıktan sonra ona ait kedinin üzerine alkol döküp yaktığı daha sonra da 7'inci kattan attığı iddiaları sebebiyle hakim karşısına çıktı. Suçlamaları kabul eden sanık, "Bu ben değilim. Anlamıyorum nasıl böyle bir şeyi yaptım." ifadesini kullandı.

Ondan fazla hayvan hakları koruma derneğinin müdahil olduğu davada şiddete uğrayan kadının olay gecesi ile ilgili anlattıkları ise dinleyicilerin kanını dondurdu. Perşembe gecesi yaşanan olayda kız arkadaşının telefonuna bakmak isteyen ve alkollü olduğu belirtilen Lebras, olumsuz cevap alınca arkadaşının olduğu belirtilen kediyi alkol dökerek ateşe verdi. Canlı canlı kediyi yakan 30 yaşındaki sanık daha sonra panik içinde etrafta koşturan hayvanı da yakalayarak 7. kattan aşağı attı.

Mahkemede ifade veren Nathalie ise "Başta onu ciddiye almadım ama çakmağı çaktı ve kedi yanmaya başladı. Sonra da bana bakıp pis pis güldü." diye konuştu. 7'inci kattan atılan kedinin büyük yara aldığı ve veteriner gözetiminde ötanazi yapılacağı açıklandı.

Davaya bakan savcı da kediye canavarca hislerle işkence yapan Sebastien Lebras'ın emsal bir cezaya çarptırılması çağrısında bulunmuştu. CİHAN
<< Önceki Haber Fransa'da kediye işkenceye 2 yıl hapis cezası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER