Fransa'dan Suriye'ye savaş için giden iki kişiye toplam 16 yıl hapis cezası


Fransa'dan Suriye'ye savaşmaya giden iki kişi 6 ve 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Paris Ceza Mahkemesi'nde görülen davada 2014 yılında Suriye'ye gidip birkaç ay durduktan sonra Fransa'ya geri dönen 28 yaşındaki Zakaria Chadili 6 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Savcı, Chadili için 7 yıl hapis cezası talep ederken hakim sanığın yeniden Fransa'ya entegrasyon isteğini göz önüne alarak cezayı 6 yıl olarak belirledi. Halen IŞİD saflarında bulunduğu belirtilen diğer sanık 22 yaşındaki Ziyeid Souied ise gıyabında 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Her iki sanığın da 2014 başında birlikte Suriye'ye savaşmaya gittikleri kaydedildi. Halen Suriye'de bulunan Ziyeid Souied'in terör örgütünün 'polis' servisinde görev yaptığı ortaya çıktı. Tehlikeli olduğu belirtilen Fransız vatandaşının, yurtdışından gelen savaşçıların işe alımıyla da ilgilendiği belirtildi.

Fransa İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve, daha önce yaptığı açıklamada Suriye ve Irak'ta 528 Fransa vatandaşının IŞİD kontrolündeki bölgede bulunduğunu açıklamıştı. Bu insanların 183'ünü kadınlar, 16'sını ise 18 yaşından küçük çocuklar oluşturuyor.
CİHAN
<< Önceki Haber Fransa'dan Suriye'ye savaş için giden iki kişiye toplam... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER