Fuat Avni'den Bank Asya ile ilgili yeni iddialar


Twitter fenomeni Fuat Avni, Bank Asya'nın Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'na (TMSF) devri ile ilgili yeni bir rapor elde ettiğini belirtti. Raporun içi boş ve sipariş olduğunu dile getiren Fuat Avni, şunları yazdı:

"Rapor el koyma kararından bir gün önce, hukuk dairesinin görüşüyse kararla aynı gün yazdırılmış. Bir gün içinde el koyma görüşleri nasıl oluşturuldu? Çünkü hepsi zaten önceden talimat olarak bunlara iletilmişti. Bu rapor müsveddesiyle ancak Mehmet Ali Akben gibi bankacılıktan anlamayan birine el koydurabilirlerdi."

El koyma gerekçelerini skandal olarak yorumlayan Avni, Bank Asya'ya ilk olarak "Kredi vermeyerek küçül." talimatı verildiğini; ardından "Neden yüzde 50,7 oranında küçüldün?" bahanesi ile el konulduğunu ifade etti.

BİR DİĞER KOMİK GEREKÇE: MUDİLERİN BANKAYA GÜVENİ SARSILMIŞ

Twitter hesabı, şöyle devam etti:

"70 kararında 'karlılıktan ziyade likiditeni güçlü tut' denilmiş sonra 'neden 2014'te zarar ettin' diye bankaya el koymuşlar. 2014 yılı zararı BDDK'nın kredileri zorla takibe aktarmasından kaynaklanıyor. Kaldı ki herşeye rağmen Bank Asya 2015 yılında kara geçmiş. En skandal gerekçe ise mudiler ile ilgili. 'Mudilerin bankaya olan güveni sarsıldığından' (!) bankaya el koymuşlar. Mudinin bankasına olan güveninden evini, arabasını, bileziğini satıp bankaya yatırmak için kuyruğa girdiğinden haberleri yok. Likidite ve SYR'nin 2014 Ağustostan beri sürekli arttığından habersiz, 'likiditenin sürdürülebilir bir yapı arz etmediğini' söylemişler. 2014'ün ilk aylarında likiditeyi artırmak için mudilerin rızasını alarak yapılan işlemlere 'muvazaa' (!) diyerek bankaya el koymuşlar."
CİHAN
<< Önceki Haber Fuat Avni'den Bank Asya ile ilgili yeni iddialar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER