Futbolda ilk yarıya hakem kararları damga vurdu


Süper Lig ve PTT 1. Lig'de ilk yarılar sonunda, karşılaşmaları yöneten hakemlerin saha içindeki kararları kadar maç sonrası haklarında yapılan yorumlar ile spor gündeminde sık sık konuşuldukları ortaya çıktı.

Yazılı basında yapılan araştırmaya göre, liglerin başladığı Ağustos ayından bu yana futbol maçlarını yöneten hakemler hakkında toplam 27 bin 585 haber çıktığı belirlendi. Interpress'in üç bine yakın ulusal, bölgesel ve yerel gazete ile dergiyi kapsayan araştırmasında, özellikle Şampiyonlar Ligi Finali yöneten Türkiye'nin Avrupa'daki gururu Cüneyt Çakır, hakkında çıkan 3 bin 492 haber ile yazılı basında açık ara öne çıkan hakem oldu.

Liglerin ilk devresinde en fazla konuşulan hakem sıralamasının ikinci basamağında Trabzon Bölgesi hakemlerinden Barış Şimşek yer aldı. Barış Şimşek hakkında yazılı basında 1.785 haber yayınlandığı belirlendi. Futbol kamuoyunun gündeminde sıkça yer alan ve ligin ilk yarısında 10 maçla en fazla maç yöneten hakem olan İstanbul Bölgesi hakemlerinden Fırat Aydınus yapılan listede hakkında çıkan 1.741 haberle üçüncü olurken, bir başka İstanbul Bölgesi hakemi Mete Kalkavan hakkında da 1.730 haber çıktığı tespit edildi. Listede beşinci sırada yer alan Hüseyin Göçek ile ilgili ligin ilk devresinde 1.680 haber yayınlanırken, İstanbul Bölgesi hakemleri ilk beş sıra içinde dört hakemle öne çıktığı dikkat çekti.

Aynı araştırmaya göre, haber sıralaması listesinde yer alan hakemlerden Halis Özkahya 1.589 haber, Bülent Yıldırım 1.499 haber, Ali Palabıyık 1.474 haber Alper Ulusoy 1.341 haber Tolga Özkalfa 1.266 haber Serkan Çınar 1.242 haber Deniz Ateş Bitnel 1.208 haber, Çağatay Şahan 1.193 haber, Serkan Tokat 1.096 haber ve hakemliği bırakan Deniz Çoban da 1.079 haberle ilk on beş içinde yer aldığı da belirlendi.

Ayrıca Merkez Hakem Komitesi (MHK) ile ilgili yazılı basına 4 bin 954 haber yansırken, bu sezon başında Yusuf Namoğlu'nun görevi bırakmasının ardından başkan seçilen Kuddusi Müftüoğlu'nun ise 907 haberde isminin geçtiği saptandı.
CİHAN
<< Önceki Haber Futbolda ilk yarıya hakem kararları damga vurdu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER