Galatasaray Avrupa'daki 268'inci maçına çıkacak


Ülkemizi UEFA Avrupa Ligi'nde temsil edecek olan Galatasaray yarın akşam Avrupa kupalarındaki 268'inci maçına çıkacak.

UEFA Avrupa Ligi Son 32 Turu ilk ayağında İtalya temsilcisi S.S. Lazio'yu Ali Sami Yen Spor Kompleksi'nde ağırlayacak olan Sarı Kırmızılıların maçını İngiltere Futbol Federasyonu'ndan Michael Oliver yönetecek. Maçın başlama saati 22.05.

Altı yıllık aranın ardından UEFA Avrupa Ligi'ndeki ilk karşılaşmasında Ali Sami Yen Spor Kompleksi'nde Lazio'yu konuk edecek olan Galatasaray, Avrupa kupaları tarihinde 268. defa sahaya çıkacak.

Avrupa arenasındaki ilk tecrübesini 1956-1957 sezonunda UEFA Şampiyon Kulüpler Kupası'nda Romanya temsilcisi Dinamo Bükreş'e karşı yaşayan sarı kırmızılılar, bu güne kadar oynadığı 267 maçta 98 galibiyet ve 69 beraberlik alırken 100 mücadelede sahadan mağlup ayrıldı. Bu karşılaşmalarda rakip fileleri toplam 367 kez havalandıran Galatasaray, kalesinde gördüğü 397 gole ise engel olamadı.

Galatasaray'ın Son 32 Turu'ndaki rakibi Lazio, UEFA Avrupa Ligi'nde sezona Fransa'dan Saint-Etienne, Ukrayna'dan Dnipro ve Norveç'ten Rosenborg'un yer aldığı G Grubu'nda başladı.

İtalyan ekibi grup maçlarının ilkini ve sonuncusunu beraberlikte tamamlarken geri kalan altı maçı da kazanarak gruptan namağlup olarak bir üst tura yükseldi. İtalyan ekibi attığı 13 gole karşılık kalesinde altı gol gördü. Takımın en golcü oyuncusu üç golle Filip Djordjevic

UEFA Avrupa Ligi'ndeki 32 ekip arasında bir önceki sezonu lig şampiyonu olarak tamamlayan beş takımdan biri olan Galatasaray ise UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Atletico Madrid, Benfica ve Astana ile aynı grupta yer alırken bir galibiyet, iki beraberlik ve üç mağlubiyetle üçüncü sırada kaldı. Sarı Kırmızılılar grup maçlarında altı gol atarken kelisendi 10 gol gördü. Galatasaray'ın gollerinin ikisini Selçuk İnan ikisini de Lukas Podolski kaydetti.

UEFA Avrupa Ligi'ne Devler Ligi'nden geçiş yapan sarı kırmızılılar, 1999-2000 sezonunda UEFA Kupası'nı şampiyonlukla tamamlarken bu organizasyondaki ilk eşleşmesinde İtalya temsilcisi Bologna'yı saf dışı bırakmıştı.
CİHAN
<< Önceki Haber Galatasaray Avrupa'daki 268'inci maçına çıkacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER