Galatasaray Başkanı: Transfer yapmadık diye hanım benimle konuşmuyor

Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz, Ocak Ayı Divan Kurulu Olağanüstü Toplantısı'nda açıklamalarda bulundu. Transfer çalışmalarına ilşkin de bilgi veren Cengiz, "Transfer yapmadık diye hanım benimle konuşmuyor" dedi.

SHABER3.COM

Ali Sami Yen Spor Kompleksi Özhan Canaydın Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen Galatasaray Divan Kurulu, 'Türkiye Bankalar Birliği ile Türkiye Futbol Federasyonu'nun futbol kulüplerinin borç yapılandırılmasına ilişkin ortak çalışması hakkında bilgilendirme' maddesiyle topladı.

Divan Kurulu Başkanı Eşref Hamamcıoğlu'nun konuşmasıyla başlayan toplantıya Galatasaray Spor Kulübü Başkan Mustafa Cengiz, yönetim kurulu üyeleri, divan kurulu üyeleri ve kulüp üyeleri katıldı.

'DEVLET, KULÜPLERİN MALİ SORUNLARINA ÇÖZÜM BULMAYA ÇALIŞIYOR'

Sarı-Kırmızılı kulübün başkanı Mustafa Cengiz Divan Kurulu'nda yaptığı konuşmada, "Devlet, artık başka çıkış noktası kalmayan ve dünya çapındaki kulüplerle yarışan kulüplerimizin içine düştüğü mali durumlara çözüm yolu bulmaya çalışıyor. Ocak itibariyle ödememiz gereken çok yüksek miktarlar var. Türkiye'deki kulüplerin borcu toplamda 15 milyar TL'yi buluyor. 3 ayda bir borçsuzluk belgesi alıyoruz. Biriken mali sorunlar var. Devlet kredilendirme yapmıyor" ifadelerini kullandı.

'DUYGUN YARSUVAT'IN SÖYLEDİKLERİNE ÇOK ÜZÜLDÜM'

Rakiplerine göre oldukça şeffaf bir yönetim anlayışı yürüttüklerini aktaran Cengiz, "Bizim tüm harcamalarımız ortada. Aldığımız her futbolcuya ne ödeyeceğimizi, oyuncunun bonservisini tek tek yazıyoruz. Rakiplerimiz yapmıyor. Bu bizim ne kadar şeffaf olduğumuzu gösterir. Rakipler içinde en iyi durumda olan biziz. Son 6 aylık raporlar gösterdi. Duygun Yarsuvat, UEFA'dan gelecek muhtemel gelirleri bu yılın bilançosuna koyduğumuzu ve insanları aldattığımızı söylüyor. Çok üzüldüm. İnanamadım. Ordinaryüs profesör… Burada olmasını çok isterdim. Biz sahtekarlık yapmışız. Biz uluslararası ve bağımsız bir kuruluşun denetimi altındayız. Bu onlara da hakarettir. Bizi UEFA da denetliyor. Tüm denetlemeler gösteriyor ki artıdayız. UEFA'nın 2 milyon euroluk cezası olmasaydı, yaklaşık 15 milyon TL kar edecektik" dedi.

CENGİZ'DEN BAŞAKŞEHİR'E CEVAP: HERKES EDEBİNE GÖRE DAVRANIR

Başakşehir kulübü Göksel Gümüşdağ'ın 'CEO'dan tutun, futbol direktörüne kadar, kulüp asbaşkanlarımız, hepsi oyuncunun özel hayatına kadar, çocuklarının okuluna kadar geniş bir bilgilendirme yapıyoruz. Kulüplerin karşılıklı gizlilik anlaşmaları, etik kurallarına dikkat ettiğimiz için zannediyorum onun için bizim önümüze bariyerler kurulmuyor, bizi tercih ediyorlar' sözlerine de cevap veren Galatasaray başkanı, "Transfer yapmadık diye hanım benimle konuşmuyor! Bunu samimi söylüyorum. Dün gece 4 buçukta eve gittim. Son güne kadar neredeydik, ben de bilmiyorum. Bariyerler derken… Hiç ummadığınız şeyler karşınıza çıkıyor. Burada bunları ifade edemem, karşıdaki kulübe saygısızlık olur. Biz edepli insanlarız, herkes edebine göre davranır. Bizim camia edebini bilir, rakip takımlara transfer yaparken laf atmaz. Herkes edebine göre davranır" şeklinde konuştu.

<< Önceki Haber Galatasaray Başkanı: Transfer yapmadık diye hanım benimle... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER