Galatasaray'da son 5 yılda, 3 başkan ve 6 teknik adam görev yaptı


Teknik Direktör Mustafa Denizli'nin takımdan ayrılmasının ardından Galatasaray Futbol Takımı'nın yeni hocası sezon sonuna kadar alt yapı sorumlusu Jan Olde Riekerink oldu. Sarı kırmızılı takım son beş yılda 3 lig şampiyonluğu elde ederken 5 hoca ile de yollarını ayırdı.

14 Mayıs 2011'de Ünal Aysal, Adnan Polat'ın ardından Galatasaray Kulübü'nün yeni başkanı seçildi ve takımın başına Fatih Terim'i getirdi. Terim ile sarı kırmızılı takım 2 Süper Lig şampiyonluğu ve 2 Süper Kupa kazandı. Terim'in A Milli Takımı'nın başına geçmesinin ardından Başkan Aysal, Terim'in başarısız olduğunu iddia ederek 24 Eylül 2013'de Terim'i görevden aldı ve İtalyan hoca Mancini ile anlaştı.

2013-2014 sezonunda Galatasaray, Mancini ile ligi ikinci sırada bitirdi ve sadece Türkiye Kupası'nı alabildi. İtalyan hoca ile de istediğini bulamayan Başkan Aysal, 11 Haziran 2014'de Mancini'nin görevine son verdi.

Ünal Aysal, Mancini'nin ardından bir başka İtalyan teknik adam Cesare Prandelli ile 5 Temmuz 2014'de masaya oturdu. Prandelli ile de yaşanan kan uyuşmazlığı ve istenilen başarının gelmemesi üzerine sarı kırmızılılarda yeni seçilen Başkan Duygun Yarsuvat önderliğinde Prandelli'nin görevine son verildi ve Galatasaray'ın eski futbolcusu Hamza Hamzaoğlu ile el sıkıştı.

Galatasaray'da Hamza Hamzaoğlu üç kupa (Süper Lig, Türkiye Kupası, Süper Kupa) ve dördüncü yıldızı takarak tarihe geçti. Ancak Hamzaoğlu, 2015-2016 sezonunun ilk yarısında 18 Kasım 2015 tarihinde yönetimle ters düştüğü için görevinden alındı.

Hamzaoğlu'nun görevden ayrılmasının ardından sarı kırmızılı takımın başına Mustafa Denizli getirildi ancak o da ligi tamamlayamadan istifa etti. Denizli'nin ayrılmasının ardından Orhan Atik geçici olarak takımın başına getirildi.

Hoca arayışlarını sürdüren ve eski teknik adamlarından Bülent Ünder ve ardından da Bülent Korkmaz ile anlaşmaya varamayan Galatasaray, sezon sonuna kadar alt yapı sorumlusu Jan Olde Riekerink'i takımın başına getirdiğini açıkladı. Riekerink ile beraber Galatasaray, son beş yılda 3 başkan, 6 farklı hoca ile çalışmış olacak.
CİHAN
<< Önceki Haber Galatasaray'da son 5 yılda, 3 başkan ve 6 teknik adam... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER