Galatasaray'dan ertelenen derbi açıklaması


Spor Toto Süper Lig 2015 - 2016 Hasan Doğan Sezonu'nun 26. haftasında bu akşam oynanması gereken Galatasaray-Fenerbahçe derbisi güvenlik nedeniyle ileri bir tarihe ertelendi.

Derbi müsabakasının başlamasına 2.5 saat kala önce karşılaşmanın seyircisiz oynanmasına karar verildi. İstanbul Valiliği "İlimizde son günlerde meydana gelen olaylar sonucu kamuoyunda oluşan güvenlik hassasiyeti sebebiyle, 20 Mart 2016 Pazar günü saat 20.00'de oynanacak Galatasaray- Fenerbahçe futbol müsabakasının seyircisiz oynanmasına karar verilmiştir. Kamuoyuna ve sporseverlere saygıyla duyurulur." ifadesini kullandı.

Kararın ardından statta anons yapılarak tribünlerin boşaltılması istendi. Bu duruma statta bulunan sarı kırmızılı taraftarlar tezahüratlarla tepki göstererek protesto ettiler.

Galatasaray Spor Kulubü, bu karar üzerine harekete geçerek, maçın seyircisiz oynanacağının açıklanmasından yarım saat sonra derbinin ertelenmesi için başvuru yaptı. Aradan kısa bir süre geçtikten sonra da sonucu merakla beklenen derbinin güvenlik gerekçesiyle ileri bir tarihe ertelendiği kararı alındı.

VALİLİKTEN ERTELEME İÇİN RESMİ AÇIKLAMA

Yaşanan telefon trafiği ve bu gelişmelerin ardından İstanbul Valililiği erteleme kararının alındığını, "20 Mart 2016 Pazar günü saat 20.00'de oynanacak olan Galatasaray - Fenerbahçe futbol müsabakası alınan ciddi bir istihbaratın değerlendirilmesine bağlı olarak ve kulüplerinde talep ve mutabakatı doğrultusunda ertelenmiştir." ifadeleriyle kamuoyuna duyurdu.

GALATASARAY DA ERTELEMEYİ RESMİ SİTESİNDEN AÇIKLADI

Gençlik ve Spor Bakanlığı, İl Güvenlik Kurulu ve İstanbul Valiliği'nin açıklamalarının ardından müsabakaya ev sahipliği yapacak olan Galatasaray Spor Kulübü de resmi internet sitesinden bir açıklama yaptı. 'Kamuoyunun Bilgisine' başlağı ve 'Galatasaray Spor Kulübü' imzasıyla yapılan açıklamada ciddi bir istihbarat değerlendirmesi vurgusu yapılarak şu ifadele yer verildi:

"Valilik, Emniyet ve Türkiye Futbol Federasyonu arasında varılan mutabakat sonucunda, güvenlikle ilgili alınan ciddi bir istihbaratın değerlendirilmesine bağlı olarak 20 Mart 2016 Pazar günü saat 20.00'de Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena'da oynanması gereken Galatasaray-Fenerbahçe derbisi ileri bir tarihe ertelenmiştir. Maçın oynanacağı tarih daha sonra açıklanacaktır. Kamuoyunun bilgisine sunarız."
CİHAN
<< Önceki Haber Galatasaray'dan ertelenen derbi açıklaması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER