Galatasaray emin adımlarla şampiyonluğa...

Süper Lig'in bitimine 3 hafta kala Galatasaray, evinde Gençlerbirliği'ni 100. maçına çıkan Sneijder'in golüyle 1-0 yendi

Galatasaray emin adımlarla şampiyonluğa...

Süper Lig'in 32. haftasında Galatasaray, sahasında Gençlerbirliği'ni 1-0 mağlup ederek puanını 73'e çıkardı ve şampiyonluk yolunda bir engeli daha aştı. Sarı-kırmızılı takıma üç puanı getiren tek golü 67. dakikada Sneijder attı.


73 puanla liderlikte koltuğunu sağlamlaştıran Galatasaray, rakipleri Fenerahçe ve Beşiktaş'ın oynayacağı maçların sonucunu bekleyecek.


MAÇTAN ÖNEMLİ DAKİKALAR

90' Ceza sahası yayının hemen gerisinden kaleyi cepheden gören bir noktadan kazanılan serbest vuruş için topun başına Nemanja Tomic geçiyor. Tomic, sağ ayağı ile çok şık bir vuruş gerçekleştiriyor ancak top direğin hemen yanından auta çıkıyor.

87' Kaleye yaklaşık 30 metreden kazanılan serbest vuruş için topun başına geçen Wesley Sneijder sağ ayağıyla çok sert bir şut çekiyor ancak kaleci Ferhat Kaplan üstüne gelen bu şutu yumruklarıyla uzaklaştırmayı başarıyor.

80' Sol kanatta topla buluşan Mostapha El Kabir son çizgiye kadar indikten sonra pasını ceza yayının üstündeki Radosav Petrovic'e atıyor. Petrovic, topun gelişine şutunu çekiyor ancak bu şut farklı bir şekilde auta gidiyor.

76' Sağ kanatta Yasin Öztekin'den altığı pasla topla buluşan Sabri ortasını arka direğe doğru gönderiyor. Arka direkte Umut Bulu kafayla pasını içeriye çevirmek istiyor ancak savunma zamanında araya girerek topu uzaklaştırmayı başarıyor.

69' Sağ kanatta topla buluşan Sabri Sarıoğlu ortasını altıpasın hemen üstüne doğru gönderiyor. Bu noktada Umut Bulut kafa vuruşunu yapıyor ancak top kalenin hemen üstünden auta çıkıyor.

66' GOLLL!!! Sneijder Burak'ın pasında düzgün bir vuruşla Galatasaray'ı 1-0 öne geçirdi

58' Sabri'nin pasıyla sağ kanatta topla buluşan Yasin Öztekin ceza sahası sağ çaprazdan pasını altıpasın hemen önündeki müsait pozisyonda olan Umut Bulut'a atıyor ancak Umut, topu ayağının altından kaçırıyor. Galatasaray bir kez daha gole çok yaklaşıyor.

56' Kaleye çok uzak mesafeden tam cepheden Felipe Melo şansını deniyor fakat top kalenin hemen üstünden auta çıkıyor.

53' Ceza sahası içi sol çaprazda Hakan Balta'dan aldığı pasla topla buluşan Wesley Sneijder sağ ayağıyla yerden sert bir şut çekiyor ancak top yan ağlarda kalıyor.

47' Bogdan Stancu ile paslaştıktan sonra ceza yayının hemen solunda topla tekrar buluşan Mostapha El Kabir yerden şutunu çekiyor ancak zayıf gelen bu şutu kaleci Sinan Bolat rahat bir şekilde kurtarmayı başarıyor.

45' İlk yarı sona erdi.

42' Galatasaray çok net bir pozisyondan yararlanamıyor ! Orta sahanın gerisinden Sabri Sarıoğlu defansın arkasına doğru uzun bir top gönderiyor. Kaleci Ferhat Kaplan topu uzaklaştırmak için kalesini terkediyor ancak topu ıskalayınca Yasin Öztekin ceza sahası içi sol çaprazdan boş kaleye şutunu çekiyor ancak top az farkla direğin hemen yanından auta çıkıyor.

38' Sol kanatta Mervan Çelik havadan pasını penaltı noktasındaki Mostapha El Kabir'e atıyor. El Kabir, savunmaya rağmen topa iyi yükselerek kafa vuruşunu yapıyor ancak yavaş gelen bu şutu kaleci Sinan Bolat rahat bir şekilde kurtarmayı başarıyor.

36' Sağ kanattan köşe vuruşu için topun başına geçen Hleb, ortasını penaltı noktasına doğru gönderiyor ancak o noktada Hamit Altıntop topu uzaklaştıran isim oluyor.

35' Sol kanatta Sabri Sarıoğlu'ndan kaptığı topla süratle ceza sahası içine ilerleyen Bogdan Stancu sol çaprazdan şutunu çekiyor ancak top savunmaya çarpıp kornere gidiyor.

32' Sol kanatta topla buluşan Wesley Sneijder ortasını arka direğe doğru gönderiyor fakat top doğrudan kaleci Ferhat Kaplan'ın ellerinde kalıyor.

26' Sol kanattan kazanılan köşe vuruşu için topun başına geçen Sneijder pasını hemen yanındaki Yasin Öztekine atıyor. Yasin, ortasını yapmak istiyor ancak defansta Mervan Çelik araya girerek topun ceza sahasına gitmesini önlüyor.



GALATASARAY: Sinan, Sabri, Semih, Hakan, Telles, Melo, Selçuk, Umut, Sneijder, Yasin, Burak Yılmaz

GENÇLERBİRLİĞİ: Ferhat Kaplan, Ferhat Görgülü, Hakan, Ahmet Çalık, Uğur, Gosso, Hleb, Petrovic, Mervan, El Kabir, Stancu

<< Önceki Haber Galatasaray emin adımlarla şampiyonluğa... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER