Galatasaray-Lazio maçının 11'leri belli oldu


UEFA Avrupa Ligi Son 32 Tur ilk maçında Galatasaray ile Lazio arasında oynanacak mücadelede takımların ilk onbirleri belli oldu.

Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi son 32 turu ilk maçında bu akşam İtalyan ekibi Lazio'yu ağırlayacak. Türk Telekom Arena'da saat 22.05'de başlayacak mücadeleyi, İngiltere Futbol Federasyonundan Michael Oliver yönetecek.

Ligde üst üste alınan başarısız sonuçlar nedeniyle kötü bir dönem geçiren Galatasaray, Lazio karşısında galip gelerek hem moral bulmaya hem de rövanş öncesi avantaj yakalamaya çalışacak. Avrupa'daki son 7 iç saha maçında yalnızca 1 galibiyet alabilen sarı kırmızılı ekip, grup etabını namağlup lider tamamlayan rakibine bu sezon ilk yenilgisini yaşatabilmek için sahadaki yerini alacak.

Sarı kırmızılı ekipte Lazio maçı öncesi sakatlığı bulunan Sinan Gümüş dışında eksik oyuncu bulunmuyor.

GALATASARAY, İTALYAN TAKIMLARINA 53 YILDIR GEÇİT VERMİYOR

Galatasaray'ın iç saha maçlarında İtalyan ekiplerine karşı üstünlüğü dikkati çekiyor. Sarı kırmızılı takım, İtalyan rakiplerine karşı oynadığı iç saha müsabakalarında 53 yıldır yenilgi yüzü görmeyerek önemli bir başarıya imza attı.

İtalyan ekiplerine karşı evindeki ilk ve tek yenilgisini 1962-63 sezonu Şampiyon Kulüpler Kupası çeyrek finalinde Milan'a karşı alan Galatasaray, ardından 10 iç saha maçında İtalyan rakiplerini mağlup olmadı. İstanbul'da 27 Şubat 1963'te oynanan maçta Milan, sarı kırmızılıları 3-1 yendi.

Milan maçının ardından İstanbul'da 9 ve Dortmund'da 1 olmak üzere 10 kez İtalyan takımlarına karşı ev sahibi konumunda bulunan Galatasaray, 7 galibiyet, 3 beraberlik elde etti.

Sarı kırmızılılar, 2003-2004 sezonu Şampiyonlar Ligi D Grubu'nda eşleştiği Juventus'un, yaşanan terör saldırıları nedeniyle İstanbul'a gelmek istememesi üzerine, maçını Almanya'nın Dortmund kentinde oynamak zorunda kalmış, bu müsabakayı da 2-0 kazanmayı başarmıştı.

Deplasmanda İtalyan ekipleriyle oynadığı maçlarda galibiyet elde edemeyen Galatasaray, kendi taraftarı önünde ise başarılı bir performans ortaya koymayı başardı.

SELÇUK İNAN, 200. MAÇINA ÇIKIYOR

Galatasaray'ın yıldız oyuncusu kaptan Selçuk İnan, sarı kırmızılı forma ile 200. maçına çıkacak. 2011 yılında Trabzonspor'dan transfer edilen yıldız oyuncu, sarı kırmızılı forma ile 199 resmi maçta 43 gol atıp, 53 de asist yaptı ve Galatasaray'da toplamda 8 kez kupa kaldırdı. Galatasaray'da 5. sezonunu geçiren 31 yaşındaki yıldız oyuncu ayrıca, Türk Telekom Arena'da 100. resmi maçına çıkan ilk futbolcu unvanını da alacak.

GALATASARAY, ŞEHİTLERİ UNUTMADI

Öte yandan Galatasaraylı futbolcular, dün Ankara'da yaşanan terör saldırısı ve bugünde 7 askerin şehit olduğu hain saldırının ardından maça siyah bantla çıkıyor.

Takımlar sahaya şu onbirler ile çıkacak:

Stat: Ali Sami Yen Spor Kompleksi
Hakemler: Michael Oliver, Stuart Burt, Gary Beswick (İngiltere)
Galatasaray: Muslera, Chedjou, Hakan Balta, Carole, Sabri Sarıoğlu, Koray Gunter, Denayer, Selçuk, Donk, Sneijder, Podolski
Lazio: Marchetti, Hoedt, Lulic, Radu, Konko, Mauricio, Felipe Anderson, Parolo, Biglia, Savic, Matri

CİHAN
<< Önceki Haber Galatasaray-Lazio maçının 11'leri belli oldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER