Galatasaray Spor Kulübü'nün 110. Kuruluş Yıldönümü etkinlikleri sürdü


Galatasaray Spor Kulübü'nün 110. Kuruluş Yıldönümü etkinlikleri, dün Ali Sami Yen'in Feriköy Mezarlığı'ndaki kabrinin ziyaret edilmesinin ardından bugün de Galatasaray Lisesi'nde gerçekleştirilen bir dizi etkinlik çerçevesinde coşkuyla kutlandı.

Galatasaray Lisesi'ndeki Atatürk anıtına çelenk bırakılması ve saygı duruşuyla başlayan etkinlikler, Tevfik Fikret Salonu'na geçilerek İstiklal Marşı ve Galatasaray Marşı'nın okunmasıyla sürdü.

Konuşmanın ardından en kıdemli üye Bülent Eken, yaş kütüğüne 110. yıl plaketini çaktı. Kulüp üyeliğinde 50 yılını dolduranlara ise berat ve madalyaları verildi.

Kazanılan ödül ve kupaların tek tek tanıtılması ve müzeye teslim edilmesinin ardından Geleneksel Galatasaray Pilavı'nın yenmesiyle 110. yıl kuruluş etkinlikleri sona erdi.

Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Dursun Özbek Galatasaray Lisesi'nde basına yaptığı açıklamada "Çok önemli bir gündeyiz. 110. yıldönümümüzü kutluyoruz. Dün kurucumuz Ali Sami Yen'in mezarını ziyaret ettik. Bugün kutlamamız devam ediyor. Çok gururluyuz. Galatasaray Spor Kulübü 110. yıllık bir çınardır. 110 yıllık bir serüvenin bir parçası olmaktan ötürü çok mutluyuz. Gençlerimiz kazandıkları zaferden ötürü bizi gururlandırıyorlar. Bizim geleceğimiz bu genç sporcularımızdır. Kazandığımız her kupayla döktükleri alın terleriyle sporcularımız 110. yıllık çınara bir dal bir yaprak daha ekliyorlar. Başardıkları büyük zaferden ötürü sporcularımızı tebrik ediyorum. Galatasaray Spor Kulübü'nün 110. yılı hayırlı olsun." ifadelerini kullandı.

Başkan Dursun Özbek, basın mensuplarının bugün oynanacak olan Gençlerbirliği maçı ve Şampiyonlar Ligi C Grubu 3. maçında Türk Telekom Arena'da oynanacak olan Benfica maçıyla ilgili soruları ise "Günün anısına sorunuz varsa cevaplayayım, diğer soruları Gençlerbirliği maçından sonra konuşuruz." diyerek cevaplamadı.
CİHAN
<< Önceki Haber Galatasaray Spor Kulübü'nün 110. Kuruluş Yıldönümü... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER