Galatasaray Ünal Aysal zamanından çekiyor

GALATASARAY'ın kadro kamburu olarak görülen ve maliyetleri kulübün bütçesini sarsan Umut Bulut, Olcan Adın, Tarık Çamdal, Endoğan Adili ve Umut Gündoğan'dan kurtulma çabaları boşa çıkacak gibi gözüküyor.

Galatasaray Ünal Aysal zamanından çekiyor


ÜNAL AYSAL ZAMANININ BEŞLİSİ


Galatasaray'da son günlerde çok tartışılan ve kadro dışı bırakılan 5 ismin ortak bir özelliği var. Umut Bulut, Olcan Adın, Tarık Çamdal, Endoğan Adili ve Umut Gündoğan, teknik direktör Riekerink tarafından kadroda düşünülmediği için satış listesine konuldu. Ancak bu isimler şu ana kadar gelen tekliflere rağmen henüz bir takımla anlaşmadı. Özellikle Umut Bulut, Olcan Adın ve Tarık Çamdal'ın Galatasaray'da kazandığı sabit ücretler düşünüldüğünde bir başka takımın bu maliyetleri karşılaması, transfer önündeki en büyük engel olarak görülüyor. Bu 5 isim şu an Florya'da alt sahada çalışmalarını sürdürürken, ortak özellikleri hepsinin Ünal Aysal zamanında transfer edilmiş olmaları. Şimdi Aysal'ın bu oyunculara imzalattığı sözleşmelere ve Galatasaray'da istenmeyen adam ilan edilmelerine rağmen neden ayrılmadıklarını anlatan çarpıcı detaylara bakalım.


UMUT BULUT'UN MALİYETİ 10 MİLYON EURO


Umut Bulut - 2013-14 sezonunda transfer edildi, bonservis bedeli olarak eski kulübü Toulouse'a 2 milyon 700 bin Euro verildi. Yapılan 3+1 yıllık sözleşmeye göre oyuncuya sırasıyla 1 milyon 750 bin, 1 milyon 800 bin, 1 milyon 850 bin Euro ve ilk yapılan sözleşme sonucu otomatik uzayan opsiyon maddesine göre bu sezon da hiç oynamasa bile 1 milyon 850 bin Euro para kazanmaya hak sahibi oldu. Kaba bir hesapla Umut Bulut'un Galatasaray'a toplam maliyeti; 9 milyon 950 bin Euro. Bu hesapta maç başları katkı olarak hesaplandığı için hesap dışı bırakılmıştır. Menajerlik parası da dahil değildir.


TARIK ÇAMDAL'DA 11 MİLYON 705 BİN EURO


Tarık Çamdal - 2014-2015 sezonunda transfer edildi. Bonservis bedeli olarak eski kulübü Eskişehirspor'a 4 milyon 750 bin Euro verildi. Yapılan 5 senelik sözleşmeye göre oyuncu sırasıyla 1 milyon 177 bin, 1 milyon 284 bin, 1 milyon 391 bin, 1 milyon 498 bin ve 1 milyon 605 bin Euro sabit transfer ücreti taahhüdünde bulunulmuştu. 3 senelik daha sözleşmesi bulunan genç oyuncunun Galatasaray'dan neden gitmek istemediği sözleşmesine bakılınca daha net anlaşılıyor. Tarık Çamdal'ın bu şartlarda Galatasaray'a toplam maliyeti ise dudak uçuklatan cinsten. Maç başları dahil olmadan yapılan sözleşmenin karşılığı tam olarak; 11 milyon 705 bin Euro.


7 MİLYON EURO DA OLCAN ADIN


Olcan Adın - 2014-15 sezonunda transfer edildi. Bonservis bedeli olarak eski kulübü Trabzonspor'a 4 milyon Euro verildi. Yapılan 4 senelik sözleşmenin karşılığında ise oyuncuya her bir sezon sırasıyla 1 milyon 600 bin, 1 milyon 700 bin, 1 milyon 800 bin ve 1 milyon 900 bin Euro sabit ücret verileceği imza altına alınmış. 2 senelik sözleşmesi daha bulunan Olcan'ın Galatasaray'a toplam maliyeti ise 7 milyon Euro. 


UMUT GÜNDOĞAN BİLE 7 MİLYON 930 BİN TTL


Umut Gündoğan - 2013-14 sezonu ikinci yarısı transfer edildi. Eski kulübü Bucaspor'a bonservis olarak 1 milyon 661 bin TL verildi. 4.5 senelik anlaşmaya göre oyuncuya sırasıyla; 594 bin TL, 1 milyon 100 bin TL, 1 milyon 275 bin TL, 1,5 milyon TL ve 1 milyon 800 bin TL toplam sabit ücret taahhüt edildi. Umut kiralik gittiği takımlarda dahi ücretinin nerdeyse tamamıma yakınını Galatasaray'dan aldı. 2 senelik daha sözleşmesi bulunan oyuncunun sözleşmeye göre Galatasaray adına toplam maliyeti 7 milyon 930 bin TL.


UMUT BULUT + TARIK + OLCAN TOPLAM 21 MİLYON 662 BİN EURO BİR YÜKÜMLÜLÜK


Umut Gündoğan 7 milyon 930 bin Türk lirası, Endoğan Adili için tam bir rakam bulunmuyor. Kulübüne 400-500 bin Euro bir bonservis verilmiş borsaya bildirilmemiş. Pasaport sorunu yüzünden antrenmanlara çıkmış, alacağı 50 bin Euro sabit ücret ve maç başı da 50 bin yazılmış. Endogan Adili'nin henüz bir tek resmi maça çıktığı görülmemiş. Sadece Umut Bulut, Tarık Çamdal ve Olcan Adın'ın 21 milyon 662 bin Euro maliyetleri göz önüne alınırsa eski Başkan Ünal Aysal döneminde paraların nasıl kullanıldığı açıkça ortaya çıkmaktadır. Galatasaray'ı, UEFA nezdinde Finansal Fair Play konumunda zor duruma sokan bu oyuncuların gitmesi için kulüp elinden geleni yapıyor. Ancak bu kadar büyük para kazanan futbolcular, başka kulüplerden aynı getiriyi bulamayacakları için kalmayı tercih ediyor.
<< Önceki Haber Galatasaray Ünal Aysal zamanından çekiyor Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER