Galatasaray'da 3 önemli gelişme

Kritik günler geçiren Galatasaray’da 3 flaş gelişme...

Galatasaray'da 3 önemli gelişme

1-Seçim yok

Fanatik'ten Metin Karabaş'ın haberine göre camianın önde gelenlerinden, Başkan Dursun Özbek’e, “Seçime git, yönetimi değiştir” baskısı var. Ancak Sarı- Kırmızılı kulübün patronu, kurmaylarına talimat vererek, “Seçim yok, tüm enerjinizi mali genel kurula harcayın” dedi.

Başta eski başkan Duygun Yarsuvat olmak üzere, camianın önde gelenleri, Başkan Dursun Özbek’e, “Seçime git ve yönetimi değiştir” baskısı yapıyor. Bu ay yapılacak olan mali genel kurula seçim gündeminin de eklenmesini isteyen eski yöneticiler ve muhalefet liderleri, bir yandan kongre kazanlarını kaynatırken, diğer taraftan muhtemel oluşumları kolluyor. Ancak Dursun Özbek, kurmaylarıyla yaptığı görüşmeden sonra, “Yola devam” kararı aldı.

Sarı-Kırmızılı kulübün patronu, “Az zamanda çok zorlu bir süreçten geçtik. Şimdi seçime gidersek pes etmiş oluruz. Hep birlikte mali kongreye hazırlanmalıyız. Bu, bizim için çok önemli. Artık herkes sussun ve tüm enerjisini bu kongreye saklasın” diyerek yöneticilere talimat verdi.

Sert rüzgarlar esecek

Kulübü yakından tanıyanlar ve camianın nabzını tutanlar ise Dursun Özbek ve yönetimini son derece zorlu bir kongre beklediğini, muhalif üyelerin çok sert eleştirilerde bulunacağını ifade ediyor. Bu duyumlar Özbek’in de kulağına gittiği için, başkan son derece sağlam bir konuşma ve belgelerle üyelerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor.

2- Hocayla devam

Ortaya çıkabilecek tüm olumsuz ihtimalleri masaya yatıran Galatasaray Yönetimi, sezon sonuna kadar Orhan Atik ve Taffarel ikilisiyle devam etme kararı aldı. Alt yapı için getirilen Hollandalı Riekerink de kulübede yer alacak.

Mustafa Denizli ile yollar ayrıldıktan sonra radikal bir karar alarak U21 takımının hocası Orhan Atik’i başa getiren Galatasaraylı yöneticiler, yeni teknik direktör konusunu tartışıyor. Son toplantıda masaya yatırılan konu; olası bir değişim halinde, yeni gelen hocanın olumsuz sonuçlarda yıpranacağı ve gelecek sezona kalmadan yolların ayrılabileceği ihtimaliydi. Hâl böyle olunca, çoğunluğun kararı Orhan Atik’le sezonu tamamlama yönünde oldu.

Bu doğrultuda takımı Orhan Atik ve Taffarel ikilisi çalıştırmaya devam edecek. Alt yapıya getirilen ve pro lisansı olduğu için federasyona ismi verilen Riekerink de kulübede yer alacak.

Sezon sonunda ayrılıyor

Fatih Terim’in üçüncü dönemiyle birlikte Florya’ya dönen Claudio Taffarel’in takımın başına geçmeyi reddetmesinin sebebi, sezon sonunda Sarı-Kırmızılı kulübe veda etmeye hazırlanıyor olması. ABD kulüplerinden teklifler alan Brezilyalı antrenör, Galatasaray’da yaşanan kaos ortamından çok yorulduğunu ve artık daha sakin bir kariyer sürdürmek istediğini yakın çevresiyle paylaştı.

3- 2017 harekatı

Yeni teknik adamı şimdiden belirleyip, yıpranmaması için sezon sonunda göreve getirmeyi planlayan Sarı-Kırmızılılar; iki isim üzerinde duruyor. İsviçreli Lucien Favre ile Arjantinli Marcelo Bielsa, listenin en tepesinde yer alıyor.

Orhan Atik’le sezon sonuna kadar devam etmeyi kararlaştıran Galatasaray Yönetimi, buna karşın yeni hocayı bir an önce belirlemeye kararlı. Gündeme gelen birçok isim üzerinde çalışmalar yapan Sarı- Kırmızılılar, anlaşma sağlanması halinde bunu kamuoyuna duyuracak, ancak mukavele yeni sezondan itibaren geçerli olacak şekilde düzenlenecek. Listenin ilk iki sırasında ise tanıdık isimler var. Athletic Bilbao’da yıldızı parladıktan sonra Marsilya’da aynı başarıyı gösteremeyen 60 yaşındaki Arjantinli Marcelo Bielsa ve M’gladbach’ta yaşadığı yükselişin ardından şimdi boşta olan 58 yaşındaki İsviçreli Lucien Favre, şimdilik ön plana çıkıyor. İki hocayla da menacerler vasıtasıyla temasa geçildiği belirlendi.

Uzun vadeli projeler

Temaslardan alınan ilk geri dönüşlere göre hem Favre hem de Bielsa, kulüpten uzun vadeli projeler istiyor. Galatasaray’ın Avrupa’dan aldığı men cezası nedeniyle yaşanan finansal sorunların farkında olan iki çalıştırıcının da, transfere ne kadar bütçe ayrılacağı ve kadro yapılanmasının nasıl olacağıyla ilgili sorular yönelttiği öğrenildi.


Kaynak: Fanatik
<< Önceki Haber Galatasaray'da 3 önemli gelişme Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER