"Gangster gibi giremezsiniz"

Polis, İstanbul Beyoğlu'ndaki HDP İstanbul İl Örgütü binasına helikopter destekli operasyon yaptı. Baskına tepki gösteren Demirtaş " Parlamentonun üçüncü büyük partisinin en büyük teşkilatlarından birine gangster gibi giremezsiniz. Kapıyı kırarak, eşyaları parçalayarak böyle davranamazsınız" dedi.



Polis ekipleri, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün Vatan Caddesi'ndeki yerleşkesinden konvoy halinde çıktı. 

Polis, saat 03.00 sıralarında Kalyoncu Kulluk Caddesi üzerinde bulunan HDP İl Örgütü binasına girdi. Operasyona çok sayıda çevik kuvvet ve özel harekat timleri de destek verdi. Bir polis helikopteri havadan çevreyi kontrol ederken, il örgütü binasının bulunduğu sokak başlarında TOMA ve zırhlı araçlarla kapatıldı. Binada arama yapan polis, operasyonun içeriği hakkında bilgi vermedi.

DEMİRTAŞ'TAN SERT TEPKİ: GANGSTERLER

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Emek ve Demokrasi için Güç Birliği’nin düzenlediği toplantıya katıldı. Toplantı sonrası gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Demirtaş HDP’siz yapılacak anayasa görüşmelerinden Diyarbakır ve Mardin’deki patlamalara gündemi değerlendirdi. HDP binalarına yapılan baskınlara da tepki göstereb Demirtaş2ın açıklamaları şöyle:  

"Toplumun çok önemli bir kesiminin dışta tutularak ortaya konulacak sözleşmeyle anayasa yaptık demenin hiçbir karşılığı yoktur. 3 parti bir araya gelebilir kendi bilecekleri iştir. Ama toplumu bütünlük içerisinde bir anayasa yapmanın biricik yolu partemento içindeki partiler değil sadece parlemento dışı siyasi partiler ve sivil toplum ve kadın örgütlerini de katarak yeni bir anayasa yapmaktır. 

15 Temmuz sonrası devletten tasfiye edilen darbeciler veya Gülen Cemaati mensuplarının yerine CHP, MHP ve AKP'li bir kadrolaşma yapılacağını söyleyen Demirtaş "3 parti devleti paylaşma ve devleti yeniden ele geçirme açısından konsensus içerisindeler. Yeni anayasa yapma girişimleride bundan dolayıdır. Ortada bir demokratik arayış yoktur." dedi

Dün gece saatlerinde İstanbul binamız polis tarafından basılıyor. Talan ediliyor. Parlamentonun üçüncü büyük partisinin en büyük teşkilatlarından birine gangster gibi giremezsiniz. Kapıyı kırarak, eşyaları parçalayarak böyle davranamazsınız. İstanbul Valisi’nden, Emniyet Müdürü’nden derhal açıklama bekliyoruz.”
<< Önceki Haber "Gangster gibi giremezsiniz" Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER