Gasp suçundan sanıklara ceza yağdı


Kayseri'de evine geldikleri kadın ve arkadaşının cep telefonlarını bıçak tehdidiyle gasp ettikleri iddiasıyla yargılanan 2 sanığa toplam 21 yıl 8 ay hapis cezası verildi. Duruşmaya katılmayan 2 sanık hakkında ise tutuklama kararı çıkarıldı.

2014 Aralık ayında yaşanan olayda, iddiaya göre Süleyman E. (22), Serdar Ö. (22), Volkan S. ve Hayri T., hayat kadını olduğu belirtilen 42 yaşındaki Şemsi A.'nın evine gitti. Süleyman E. ve Serdar Ö. kadının ve evde bulunan 37 yaşındaki Tuncay A.'nın cep telefonunu bıçak ve balta zoruyla gasp etti. Şikayet üzerine şüpheliler hakkında dava açıldı.

Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen karar duruşmasında, tutuksuz sanıklar Hayri T. ve Serdar Ö. ile mağdurlar Şemsi A. ve Tuncay A. hazır bulundu. Mağdur Şemsi A., zararının karşılanmadığını ve şüphelilerden şikayetçi olduğunu söylerken, diğer mağdur Tuncay A. ise şikayetini geri çekti. Sanıklar da, olayın anlatıldığı gibi olmadığını ve iftiraya uğradıklarını belirterek beraatlarını talep etti.

Yapılan yargılama sonunda elde edilen deliller ile sanık ve mağdurların ifadeleri doğrultusunda sanıklara 'silahla, birden fazla kişi ile konutta geceleyin yağma' suçundan ceza verdi. Sanıklardan Hayri T. ve Serdar A.', 10'ar yıl 10'ar ay hapis cezasına çarptırdı. Duruşmaya katılmayan Süleyman E. ve Volkan S. için de yakalama kararı çıkarıldı.

TUTUKLU YAKINLARINI SAKİNLEŞTİRMEK MÜMKÜN OLMADI

Hapis hükmünün açıklanmasının ardından duruşma salonunda ve dışarıda bulunan tutuklu yakınları sinir krizi geçirdi. Adliye koridorlarında kendisini yerlere atanları, polis adliye dışına çıkardı. Gerilim burada da devam etti. Tutuklu yakınlarını polis güçlükle sakinleştirdi. CİHAN
<< Önceki Haber Gasp suçundan sanıklara ceza yağdı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER